Δεν αλλάζει η φορολογία στην αγορά αυτοκινήτων

Δεν αλλάζει η φορολογία στην αγορά αυτοκινήτων

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) διαψεύδει τα δημοσιεύματα για αύξηση στο Τέλος Ταξινόμησης.

Με μια λιτή ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) διαψεύδει τα δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση να αυξάνει το Τέλος Ταξινόμησης και να αλλάζει το καθεστώς στη φορολογία των αυτοκινήτων.

Η ανακοίνωση του ΣΕΑΑ αναφέρει: «Δημοσιεύματα αναφέρονται σε επικείμενες αλλαγές στη φορολογία αγοράς των καινούργιων αυτοκινήτων (Τέλος Ταξινόμησης). Η πληροφορία δεν ευσταθεί, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών μόλις λίγους μήνες πριν αναμόρφωσε τη σχετική φορολογία».

Να θυμίσουμε πως τον τελευταίο καιρό μια σειρά από δημοσιεύματα ανέφεραν πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αυξήσει το Τέλος Ταξινόμησης των καινούργιων αυτοκινήτων αλλά και των αντίστοιχων τελών στα μεταχειρισμένα. Μάλιστα, τα ίδια δημοσιεύματα ήθελαν την επιβολή φόρου στα ηλεκτρικά και την κατάργηση της έκπτωσης που ισχύει για τα υβριδικά.

Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο οι τιμές πολλών μοντέλων θα ανέβαιναν σημαντικά, κάτι που θα ήταν ένα ακόμη πλήγμα στην ήδη δοκιμαζόμενη αγορά αυτοκινήτων.

Η ανακοίνωση/διάψευση από τον ΣΕΑΑ μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε πως κάτω από προϋποθέσεις η αγορά αυτοκινήτων μπορεί να ελπίζει σε λίγο καλύτερες μέρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube