Ατύχημα με Tesla Model 3 στην Ελλάδα

Ατύχημα με Tesla Model 3 στην Ελλάδα

Μπορεί το Tesla Model 3 να μην πωλείται στη χώρα μας, εδώ καταγράφηκε όμως ένα από τα πρώτα ατυχήματα με αυτό -και ναι, κινούνταν αυτόνομα.

Οι επικριτές των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης θα έχουν άλλο ένα επιχείρημα στο οπλοστάσιό τους, με αυτό το ατύχημα ενός Tesla Model 3. Το οποίο, παραδόξως, σημειώθηκε στην Ελλάδα.

Το παράδοξο έγκειται στο ότι τα μοντέλα της Tesla δεν πωλούνται επίσημα στη χώρα μας, οπότε τα Model S και Model X που κυκλοφορούν εδώ αποτελούν σπάνιο θέαμα. Και Model 3, μάλλον δεν υπάρχει κανένα. Τέτοιο ήταν όμως το αυτοκίνητο που ενεπλάκη σε ατύχημα προχτές, κοντά στη Φλώρινα. Πρόκειται για ένα Model 3 που βρέθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο του… γύρου του κόσμου.

Ο ιδιοκτήτης του, You You Xue, αφού έκανε μία περιοδεία 21 ημερών διανύοντας 20.821 km στις ΗΠΑ, αποφάσισε να γυρίσει σταδιακά ολόκληρο τον πλανήτη, αρχίζοντας από την Ευρώπη. Η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που ήταν προγραμματισμένο να επισκεφτεί, και πράγματι το βράδυ της Παρασκευής 25 Μαΐου, πέρασε από την ΠΓΔΜ στη χώρα μας, την 25η χώρα του ταξιδίου του, με στόχο να διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Xue είχε βάλει στον αυτόματο πιλότο στα 120 km/h και κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο Ε65, όταν το αυτοκίνητο έκανε έναν απότομο ελιγμό προς τα δεξιά, προς μια έξοδο του δρόμου. Πριν προλάβει να αντιδράσει ο οδηγός, το Tesla προσέκρουσε με την αριστερή πλευρά του στη μπαριέρα, διαλύοντας τον εμπρός αριστερό τροχό, την πόρτα του οδηγού κ.ά. Ο ίδιος και η συνεπιβάτης του δεν τραυματίστηκαν, όμως το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη με γερανό οδικής βοήθειας.

Tesla Model 3 crashed in Greece

Ως προς το τι προκάλεσε το συμβάν, αρχικά η εκτίμηση του Xue ήταν ότι πρόκειται για πρόβλημα του αυτόματου πιλότου. Όταν αποφάσισε να κατευθυνθεί προς την έξοδο πολύ αργά, όταν πλέον δεν ήταν εφικτό να γίνει με ασφάλεια ένας τέτοιος ελιγμός. Όμως εξετάζει και το ενδεχόμενο να πρόκειται για μηχανική βλάβη, π.χ. για σπασμένο ρουλεμάν σε κάποιον τροχό.

Το πρόβλημα είναι ότι για να εξετάσει το αυτοκίνητο και να βρει τι έφταιξε, η Tesla απαιτεί τον επαναπατρισμό του στις ΗΠΑ. Ένα αρκετά ακριβό εγχείρημα, το οποίο ο Xue δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει. Έτσι, το αυτοκίνητο φαίνεται ότι θα πουληθεί εδώ, στην Ευρώπη, όπως είναι. Όποιος ενδιαφέρεται για ένα τρακαρισμένο Tesla Model 3 με πινακίδες Καλιφόρνιας, ας επικοινωνήσει μαζί του…

[Πηγή: Tesla Model 3 Road Trip]

Tesla Model 3 crashed in Greece

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube