12 συλλήψεις και 93 κλήσεις στις χτεσινές κόντρες στη Βάρκιζα [video]

12 συλλήψεις και 93 κλήσεις στις χτεσινές κόντρες στη Βάρκιζα [video]

Το βράδυ της Παρασκευής, μεγάλη συνάντηση για κόντρες που είχε οργανωθεί μέσω facebook έληξε πρόωρα, χάρη στην επέμβαση της Αστυνομίας.

Σε μια επανάληψη όσων είχαν εκτυλιχθεί προ διμήνου, στις 31 Ιανουαρίου, ένα κάλεσμα μέσω facebook για κόντρες στην παραλιακή προσέλκυσε και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά από την οργανωμένη κινητοποίηση των αρχών και τη συνεργασία πολλών τμημάτων της Αστυνομίας, οι κόντρες δεν ξεκίνησαν ποτέ. Μπλόκα της ομάδας ΔΙΑΣ, μηχανές της ομάδας Ζ, της Τροχαίας, αλλά και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρέθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο, από τη Βάρκιζα ως το Ribas. Προχώρησαν σε δεκάδες ελέγχους προκειμένου να αποτρέψουν τους αυτοσχέδιους αγώνες, η ανακοίνωση για την τέλεση των οποίων είχε γίνει τις προηγούμενες μέρες μέσω facebook. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας στο σημείο βρέθηκαν περισσότερα από 400 άτομα.

Τελικά, σε… 314 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, βεβαιώθηκαν 93 κλήσεις για πληθώρα παραβάσεων, ενώ έγιναν και 12 συλλήψεις ατόμων που δεν είχαν άδεια οδήγησης. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο αναλυτικό δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα το πρωί η Αστυνομία:

Δελτίο τύπου

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες της 31/3 προς 1/4/2017 ειδική δράση στην περιοχή του Δέλτα της Βάρκιζας, όπου είχαν συγκεντρωθεί 400 με 500 άτομα.

Στην ως άνω δράση συμμετείχαν Αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, καθώς και αστυνομικές δυνάμεις λοιπών Υπηρεσιών Τροχαίας, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη 12 οδηγών (εκ των οποίων εννιά ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας από 19 έως 28 ετών), οι οποίοι κατελήφθησαν να οδηγούν στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με την κατά αυτών σχηματισθείσα δικογραφία στο πλαίσιο του αυτοφώρου στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 314 έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 93 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 19 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις (14 σε βαθμό πλημμελήματος και πέντε σε βαθμό πταίσματος) ως εξής:

    Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 2
    Υπέρβαση ανώτατου ορίου ταχύτητας: 1
    Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 2
    Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 7
    Στέρηση άδειας οδήγησης: 12
    Χρήση κινητού τηλεφώνου: 8
    Οδήγηση χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού: 2
    Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου Οχήματος: 5
    Ανασφάλιστα: 5
    Πρόκληση θορύβων: 8
    Μεμβράνες υαλοπινάκων (φιμέ): 6
    Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 35

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 15 άδειες ικανότητας οδήγησης, 23 άδειες κυκλοφορίας και 5 πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και θα διενεργηθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

[Πηγές: Newsit, Ελληνική Αστυνομία]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube