New Delhi Auto Expo 2016: Renault Kwid Climber & Racer [video]

New Delhi Auto Expo 2016: Renault Kwid Climber & Racer [video]

O μεγάλος Γάλλος κατασκευαστής παρουσίασε μια πιο γρήγορη και πιο σκληροτράχηλη έκδοση του οικονομικού SUV που κατασκευάζεται στην Ινδία.

Η Renault αποκάλυψε δύο νέα πρωτότυπα, που βασίζονται πάνω στο crossover Kwid, λίγο πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στο Σαλόνι της Γενεύης, την 1η Μαρτίου.

Το Kwid εξελίχτηκε ταχέως σε best-seller στην Ινδία, πετυχαίνοντας 90.000 παραγγελίες σε μόλις τέσσερις μήνες. Τα δύο νέα πρωτότυπα που περιγράφονται ως σχεδιαστικές σπουδές θα μπορούσαν να μετουσιωθούν σε μοντέλα παραγωγής, ανάλογα με την αίσθηση που θα προκαλέσουν και της υποδοχής που θα τύχουν από το κοινό στη Γενεύη.

Το πρώτο κόνσεπτ, το Kwid Climber, αντιγράφει την τακτική άλλων κατασκευαστών με την προσθήκη ρυθμίσεων, στοιχείων και αξεσουάρ που ενισχύουν το «σκληροτράχηλο» χαρακτήρα των μοντέλων τους. Έτσι, το Kwid Climber έρχεται με μεγαλύτερο ύψος από το έδαφος, μεγαλύτερους προφυλακτήρες και είναι φορτωμένο με πλαστικά προστατευτικά αμαξώματος. Κάτω από τι λαμαρίνες, μηχανικά, η Renault δεν επιβεβαίωσε αν υπάρχουν αλλαγές, αλλά ούτως ή άλλως ήταν κάτι που αναμέναμε, καθώς δεν έχει θιγεί ποτέ η πιθανότητα το Kwid να έχει οψιόν τετρακίνησης.

Το άλλο κόνσεπτ είναι μακράν πιο ενδιαφέρον και δείχνει σαν να το έχει προετοιμάσει η RenaultSport. Ονομάζεται Kwid Racer και είναι διαθέτει φαρδύτερο μετατρόχιο, εμπρός πίσω, χαμηλή ανάρτηση, μεγαλύτερες ζάντες στις 18 ίντσες, νέο αεροδυναμικό πακέτο και υποδορίως μπόλικη οικονομία σε βάρος.

Στην καμπίνα, στο γρήγορο Kwid έχει καταργηθεί το πίσω κάθισμα προς όφελος ενός μισού κέιτζ. Για τον οδηγό και το συνοδηγό υπάρχουν μπάκετ αγωνιστικής σχεδίασης με ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων. Η «αγωνιστικότητα» έχει αγγίξει και το ταμπλό, που είναι καλυμμένο πλήρως με Alcantara και έχει προσθέσει ένα trip computer που μπορεί να μετρά και να καταχωρίζει χρόνο γύρων.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι μοτέρ υπάρχει κάτω από το καπό του Kwid Racer, αλλά το μικρό SUV θα μπορούσε με φορά ένα πιο ισχυρό μοτέρ τούρμπο από το 800άρι που κινεί το βασικό μοντέλο. Πάντως, ταυτόχρονα με τα δύο πρωτότυπα, η Reanult Ινδίας ανακοίνωσε ότι σύντομα θα διαθέσει ένα πιο ισχυρό κινητήρα 1.000 cc που θα έρθει να τοποθετηθεί πάνω από τον ατμοσφαιρικό 800άρη που υπάρχει σήμερα. Ο Γάλλος κατασκευαστής είπε ακόμη ότι το μικρό Kwid θα μπορούσε σύντομα να διατίθεται με την οψιόν ενός 5ριού ρομποτιζέ αυτόματου σασμάν υπό την ονομασία Easy-R.

Να θυμίσουμε ότι το Kwid υποστηρίζεται από τις μονάδες πλαισίου Common Module Family (CMF) της Συμμαχίας Renault-Nissan, η τιμή του στην Ινδία ξεκινά περίπου από τα €4.500 και βρίσκεται ανάμεσα στα δέκα πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα στη μεγάλη ασιατική χώρα.

[Πηγή Renault India]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube