Bugatti Veyron: Πάρε το καρνέ στο συνεργείο!

Bugatti Veyron: Πάρε το καρνέ στο συνεργείο!

Η Veyron από άποψη επικαιρότητας μπορεί να είναι περυσινά ξινά σταφύλια, αλλά ακόμα και το 2018, υπάρχουν άνθρωποι (λίγοι) που την οδηγούν και κάποια στιγμή θα την πάνε και στο συνεργείο. 

Η πρώην βασίλισσα του δρόμου παραμένει τέτοια και στο service. Και καθώς σύμφωνα με το βιβλίο συντήρησης χρειάζεται να περάσει από το συνεργείο μια φορά το χρόνο, το κόστος οποιασδήποτε αντικατάστασης φυσικά παραμένει πολύ… Veyron. Μπορεί στο άκουσμα του λογαριασμού να μην ιδρώνει το αυτί του ιδιοκτήτη μιας Bugatti, αλλά για όλους εμάς τους υπόλοιπους, με τα ιλιγγιώδη ποσά που θα δουμε θα μας έρθει ταμπλάς. 

Μια αίτηση πιστοποίησης που δημοσιεύεται από την αμερικανική EPA αποκαλύπτει το ύψος των δαπανών. Ας ξεκινήσουμε από την τιμή ενός τούρμπο για το 8λιτρο μοτέρ-κτήνος που στέλνει ροπή και στους τέσσερις τροχούς. Κάθε ένα λοιπόν από τα τέσσερα τούρμπο της Veyron κοστίζει €5.640, ενώ 8.000 ευρώ πάνε τα περαστικά. Άθροισμα, €13.640 για το καθένα ή $15.410 μιας και μιλάμε για Αμερική. Περαστικά μας!

Το Road & Track που δημοσίευσε την αίτηση πιστοποίησης σημειώνει ότι κάποια ανταλλακτικά κοστίζουν μόλις οκτώ ευρώ ($9), όπως για παράδειγμα ο αισθητήρας θέσης ενός εκκεντροφόρου –ίδιος με αυτόν του Jetta V και Golf V. Βέβαια θα χρειαστεί και άλλα… €5.200 για εργατικά.

bugatti veyron service

Το ρεζερβουάρ είναι το πιο ακριβό κομμάτι της λίστας των ανταλλακτικών. Με €17.904 το κόστος του ανταλλακτικού και €20.000 τα εργατικά, χρειάζεσαι σχεδόν 38 χιλιάρικα, όσο κοστίζει να αγοράσεις στην Ελλάδα ένα ….

Με βάση τον κωδικό της δευτερεύουσας αντλίας του ψεκασμού, το ανταλλακτικό αξίας €315 είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται στο Audi A3 και στο SEAT Ibiza από το 2003 –και €1.600 η εργασία. 

Ένα άλλο ακριβό κομμάτι που αξίζει ιδιαίτερης μνείας η πολλαπλή της εξάτμισης. Που ναι μεν κοστίζει €1.819, αλλά χρειάζεται να δώσεις και άλλα €19.200 εργατικά. Αυτό μας κάνει €21.019 για κάθε πλευρά του κινητήρα W16! 

Δείτε στην gallery το κόστος κάθε ανταλλακτικού με τα εργατικά του...

[Πηγή Road & Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube