Το BMW Group πρωτοπόρος στην αυτόνομη οδήγηση

Το BMW Group πρωτοπόρος στην αυτόνομη οδήγηση

Το συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης παίζει πρωταρχικό ρόλο στις μεγάλες αλλαγές που διαδραματίζονται στον χώρο της αυτοκίνησης.

Το BMW Group έχει δεσμευτεί να επεκτείνει την τεχνογνωσία εξέλιξης της αυτόνομης οδήγησης. Για να το πετύχει αυτό βασίζεται στην πολυετή εμπειρία και εκτενή τεχνογνωσία της, αλλά και τις γνώσεις των ισχυρών εταίρων της.

Το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης υπόσχεται να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων και τις κοινωνίες προς το καλύτερο. Ο δρόμος όμως για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι περίπλοκος και απαιτεί ολοκληρωμένες λύσεις που ενσωματώνουν «νοημοσύνη» σε όλους τους τομείς.

Σε συνεργασία με τις Intel και Mobileye, το BMW Group αναπτύσσει τις απαραίτητες λύσεις και τα καινοτόμα συστήματα για υψηλού επιπέδου για πλήρως αυτόνομη οδήγηση, προκειμένου να φέρει αυτές τις τεχνολογίες στη μαζική παραγωγή μέχρι το 2021. Το μοντέλο BMW iNEXT θα είναι το θεμέλιο όπου θα αναπτυχθεί η στρατηγική αυτόνομης οδήγησης του BMW Group. Παράλληλα, θα αποτελέσει τη βάση για στόλους πλήρως αυτόνομων οχημάτων όχι μόνο σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, αλλά και σε αστικά περιβάλλοντα εξυπηρετώντας αυτοματοποιημένες λύσεις (car sharing).

Η συμμετοχή της εταιρίας στη HERE, παγκοσμίως κορυφαία πάροχο τεχνολογίας στα δεδομένα πλοήγησης, επιτρέπει τη δημιουργία χαρτών εξαιρετικής ακρίβειας.

Στο Campus Unterschleißheim, το νέο κέντρο εξέλιξης του BMW Group στο Μόναχο για την αυτόνομη οδήγηση, η εταιρία συγκεντρώνει όλη την τεχνογνωσία της στους τομείς συνδεσιμότητας και αυτόνομης οδήγησης. Πάνω από 2.000 εργαζόμενοι ενώνουν τις δυνάμεις τους στα επόμενα βήματα της πλήρως αυτόνομης οδήγησης από την ανάπτυξη λογισμικού μέχρι τις δοκιμές στο δρόμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube