Πιο έξυπνα και πιο ασφαλή αυτοκίνητα, με BMW ConnectedDrive

Πιο έξυπνα και πιο ασφαλή αυτοκίνητα, με BMW ConnectedDrive

Η πλατφόρμα BMW ConnectedDrive περιλαμβάνει συστήματα που εγγυώνται την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών σε κάθε τους μετακίνηση.

Η ενσωμάτωση κορυφαίας τεχνολογίας και η διασύνδεση του αυτοκινήτου με τον έξω κόσμο μέσω του ConnectedDrive, επιτρέπουν στις σύγχρονες BMW να προσφέρουν ένα απαράμιλλο επίπεδο ασφάλειας.

Στα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας του BMW ConnectedDrive περιλαμβάνεται η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας, που ανιχνεύει πότε το όχημα παρεκκλίνει από τη λωρίδα του, η Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας, που ειδοποιεί τον οδηγό για την ύπαρξη οχήματος στην τυφλή γωνία, και η Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας, που επεμβαίνει ενεργά στο σύστημα διεύθυνσης για να κρατήσει το αυτοκίνητο στη σωστή πορεία. Σε περίπτωση απότομης επιβράδυνσης του προπορευόμενου, η Προειδοποίηση Προσέγγισης αρχικά ειδοποιεί τον οδηγό και στη συνέχεια φρενάρει, με κλιμακούμενη ένταση.

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται για να προσφέρουν μια εμπειρία αυτόνομης οδήγησης από το αύριο, σε σημερινά μοντέλα της BMW. Η Υποβοήθηση Διεύθυνσης και Ελέγχου Λωρίδας χρησιμοποιεί ραντάρ και στερεοσκοπικές κάμερες για να κατευθύνει το αυτοκίνητο αυτόματα και να το διατηρεί πάντα στο κέντρο της λωρίδας του, με ταχύτητα έως 210 km/h, ρυθμίζοντας την ταχύτητά του και φροντίζοντας για την πλήρη ακινητοποίησή του, εφόσον χρειαστεί. Ακόμα και ένα μποτιλιάρισμα είναι πλέον ξεκούραστη υπόθεση, χάρη στην Υποβοήθηση Κυκλοφοριακής Συμφόρησης του BMW ConnectedDrive. Ραντάρ σαρώνουν το δρόμο και το Ενεργό Cruise Control με λειτουργία Stop&Go φροντίζει για την ακινητοποίηση, την επανεκκίνηση και τη διατήρηση ασφαλούς απόστασης από το προπορευόμενο όχημα, μέχρι την ταχύτητα που έχει επιλέξει ο οδηγός.



Μια πληθώρα υποσυστημάτων του ConnectedDrive κάνει ιδιαίτερα εύκολη τη συμβίωση με μια καινούργια BMW. Το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης αναλαμβάνει να παρκάρει αυτόματα το αυτοκίνητο, σε κάθετες θέσεις ή σε στοίχους, με τον οδηγό να χειρίζεται μόνο το γκάζι και το φρένο. Σε μοντέλα όπως οι BMW 5 Series και 7 Series, υπάρχει επιπλέον ο Απομακρυσμένος Έλεγχος Στάθμευσης: Ο οδηγός μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, απλώς αγγίζοντας το κλειδί, για να εκμεταλλευτεί μια θέση στάθμευσης με περιορισμένο πλάτος. Φυσικά, μπορεί να σβήσει τον κινητήρα από απόσταση, και αντίστροφα, να τον ξανανάψει για την αποχώρησή του.



Τα εμπρός φώτα πολλών BMW διαθέτουν Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας για αυτόματη εναλλαγή από τα φώτα διασταύρωσης, αλλά και το σύστημα BMW Selective Beam, που διαμορφώνει τη δέσμη σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται βέλτιστη ορατότητα, χωρίς «θάμπωμα» των άλλων οδηγών. Τη νύχτα, το BMW Night Vision ανιχνεύει ανθρώπους ή ζώα που ίσως δεν έχει αντιληφθεί ο οδηγός, κάνοντας χρήση τεχνολογίας θερμικής απεικόνισης, και φροντίζει να τα φωτίσει πιο έντονα αλλά και να ειδοποιήσει γι’ αυτά με ενδείξεις στην κεντρική οθόνη ή στο Head-Up Display.

Σε περίπτωση που ένα ατύχημα είναι αναπόφευκτο, η Ενεργή Προστασία του BMW ConnectedDrive φροντίζει να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειές του: Σφίγγει τις ζώνες, ρυθμίζει τα καθίσματα σε όρθια θέση, κλείνει τα παράθυρα και ενεργοποιεί το αυτόματο φρενάρισμα. Μετά το ατύχημα, εφόσον έχουν ενεργοποιηθεί οι προεντατήρες ή έχουν ανοίξει οι αερόσακοι, ενεργοποιείται η Κλήση Έκτακτης Ανάγκης και ειδοποιείται η Φροντίδα Ατυχήματος BMW. Κάτι που μπορεί να γίνει βέβαια και οποιαδήποτε άλλη στιγμή, χειροκίνητα, μέσω του πλήκτρου SOS.



Το πακέτο υπηρεσιών BMW ConnectedDrive είναι σχεδιασμένο για να παρέχει απόλυτη ασφάλεια και να διευκολύνει την καθημερινότητα του οδηγού. Φροντίζει ακόμα και για την παρακολούθηση της κατάστασης κάθε τμήματος του αυτοκινήτου, ειδοποιεί για την ανάγκη πραγματοποίησης service και μπορεί να κλείσει ραντεβού για αυτό, μέσω του BMW Teleservices.

Για να γνωρίσετε ακόμα περισσότερες δυνατότητες της υπηρεσίας BMW ConnectedDrive μπείτε στο http://www.bmw.gr/ ή επισκεφτείτε έναν εξουσιοδοτημένο έμπορο της BMW.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube