Βγαίνουν στη σύνταξη Opel Astra GTC και Zafira

Βγαίνουν στη σύνταξη Opel Astra GTC και Zafira

H Opel σταματά την παραγωγή του κουπέ Astra GTC, βασισμένου στην παλιά γενιά του γερμανικού κόμπακτ χάτσμπακ, όπως και αυτή του πολυμορφικού Zafira.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το λανσάρισμα της γενιάς K του Opel Astra. Το Astra J βρισκόταν όμως ακόμα στον κατάλογο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μέσω της 3πορτης έκδοσης GTC με τον ειδικό σχεδιασμό. Όπως τα MPV, έτσι και αυτός ο τύπος της καροσερί δεν βρίσκεται υπό ούριο εμπορικό άνεμο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Opel αναστέλλει τις παραγωγή των Astra GTC και Zafira.

Ο σαγηνευτικός σχεδιασμός και το ενισχυμένο πλαίσιο του Astra GTC δεν μπόρεσαν ίσως να πείσουν το καταναλωτικό κοινό. Μόνο 40.000 κομμάτια πουλήθηκαν στη Γηραιά Ήπειρο κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Όσον αφορά το γερασμένο Zafira, το crossover Grandland X αποτελεί μια πιο ελκυστική και επίκαιρη προσφορά στον κατάλογο των Blitz.

Βέβαια, νέα μοντέλα βρίσκονται στο πρόγραμμα της Opel. Και το διακριτικό «OPC» θα είναι στο εγγύς μέλλον συνώνυμο με την ηλεκτροκίνηση. Το νέο σουπερμίνι Corsa θα κάνει το ντεμπούτο του το 2019, ένα χρόνο πριν την εξηλεκτρισμένη έκδοση eCorsa. Ένα 7θέσιο μοντέλο θα ολοκληρώσει τη πρόγραμμα των μοντέλων της Opel μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube