Volvo: Τα καγκουρό μπερδεύουν τα συστήματά της

Volvo: Τα καγκουρό μπερδεύουν τα συστήματά της

Ο ιδιαίτερος τρόπος κίνησης των καγκουρό μπερδεύει τα συστήματα αναγνώρισης πεζών και ζώων, και στέλνει τη Volvo για δοκιμές στην Αυστραλία.

Τα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν όλα τα ζώα που ίσως βρεθούν στον δρόμο του αυτοκινήτου, όσο… περίεργα κι αν είναι.

Ένα από τα πιο περίεργα ζώα του πλανήτη, είναι αναμφίβολα το καγκουρό, όχι μόνο λόγω εμφάνισης όσο, κυρίως, λόγω του μοναδικού τρόπου με τον οποίο κινείται. Η Volvo διαπίστωσε ότι αυτή η μετακίνηση με άλματα μπερδεύει το σύστημα Large Animal Detection των αυτοκινήτων της, κάτι που σίγουρα θα πρέπει να διορθωθεί για τη μετάβαση στην αυτόνομη οδήγηση. Άλλωστε τα καγκουρό ευθύνονται για το 90% των συγκρούσεων οχημάτων με ζώο στην Αυστραλία.

Ο διευθυντής της Volvo Αυστραλίας, Kevin McCann, ανακοίνωσε ότι αυτή η αδυναμία του συστήματος αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών αυτόνομων οχημάτων στην αχανή χώρα, δηλώνοντας παράλληλα ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη Volvo. «Κάθε εταιρία που εργάζεται πάνω σε αυτόνομα αυτοκίνητα θα πρέπει να κάνει τις ίδιες δοκιμές και την ίδια εξέλιξη. Εμείς φέραμε τους μηχανικούς μας στην Αυστραλία για να συγκεντρώσουν στοιχεία για τον τρόπο κίνησης και συμπεριφοράς των καγκουρό, έτσι ώστε να μπορεί ο υπολογιστής του αυτοκινήτου να τα καταλαβαίνει καλύτερα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σχεδόν αδύνατο να τραυματιστείς μέσα σε ένα Volvo XC60 [6 videos]

Ο τεχνικός διευθυντής της Volvo, David Pickett, εξήγησε πως το πρόβλημα έγκειται στο ότι τα συστήματα του αυτοκινήτου χρησιμοποιούν σημεία αναφοράς στο έδαφος, για να υπολογίσουν τη θέση και την κίνηση κάθε ζώου ή αντικειμένου. Έτσι, «όταν το καγκουρό είναι στον αέρα, το σύστημα νομίζει ότι είναι πιο μακριά, ενώ τη στιγμή που πατάει στο έδαφος, του φαίνεται πιο κοντά». Ο McCann πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει ακόμα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό. Το αυτόνομο αυτοκίνητο είναι υπό συνεχή εξέλιξη. Η τελειοποίηση της τεχνολογίας αναγνώρισης των καγκουρό είναι μέρος αυτής της εξέλιξης».

Ο κ. McCann, έχοντας πίστη στις δυνατότητες των τεχνικών της Volvo, είναι πεπεισμένος ότι την εποχή που θα λανσαριστούν τα πρώτα αυτόνομα αυτοκίνητα της Volvo, το 2020, και αυτό το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

[Πηγή: The Guardian]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube