Τρία και τέσσερα αστέρια για το FIAT Tipo στα crash tests του Euro NCAP [video]

Τρία και τέσσερα αστέρια για το FIAT Tipo στα crash tests του Euro NCAP [video]

Το νέο μικρομεσαίο FIAT τα πήγε αρκετά καλά στις δοκιμές, αλλά μόνο όταν ήταν εξοπλισμένο με όλα τα διαθέσιμα έξτρα.

Το νέο FIAT Tipo πέρασε τις δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP και πήρε 3 αστέρια στη βασική του έκδοση και 4 αστέρια όταν δοκιμάστηκε με το έξτρα πακέτο ασφάλειας.

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP δοκίμασε το Tipo με τη νέα, διπλή διαδικασία αξιολόγησης, η οποία επιτρέπει δύο διαφορετικές βαθμολογίες για το ίδιο μοντέλο. Η βασική βαθμολογία δείχνει την ασφάλεια που παρέχει το μοντέλο με τον βασικό εξοπλισμό ασφάλειας, ενώ η δεύτερη βαθμολογία είναι η απόλυτη που μπορεί να πετύχει το μοντέλο, όταν είναι εφοδιασμένο με όλο τον έξτρα εξοπλισμό

Το Tipo πήρε 4 αστέρια με το έξτρα πακέτο ασφάλειας που περιλαμβάνει το σύστημα Forward Collision Warning με λειτουργία Auto-Brake, για την αποφυγή/μετριασμό των συγκρούσεων. Δεν έχει όμως σχεδιαστεί με σύστημα που να μετριάζει τις επιπτώσεις σύγκρουσης με πεζό (π.χ. εκτινασσόμενο καπό).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο FIAT Tipo 1.6 MTJ 120 PS

«Το Tipo λανσάρεται ως λειτουργικό μοντέλο με καλή σχέση αξίας προς τιμή. Όμως, για να μεγιστοποιηθεί και η ασφάλεια, και να έρθει το αυτοκίνητο στο επίπεδο προστασίας που προσφέρουν οι κύριοι ανταγωνιστές του σ’ αυτή την κατηγορία, οι καταναλωτές δεν πρέπει να αγνοήσουν το πακέτο ασφάλειας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen.

Στις δοκιμές προστασίας ενηλίκων επιβατών, το Tipo ήταν εξαιρετικό σε ό,τι αφορά τις πλευρικές συγκρούσεις, αλλά στη μετωπική πρόσκρουση πλήρους πλάτους οι μετρήσεις έδειξαν οριακή προστασία του θώρακα των επιβατών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube