Τα ΚΤΕΟ στο στόχαστρο του Συνδέσμου Εισαγωγέων

Τα ΚΤΕΟ στο στόχαστρο του Συνδέσμου Εισαγωγέων

Δεν διενεργούν ελέγχους όπως θα έπρεπε - Δίνουν πιστοποιητικά σε αυτοκίνητα με σοβαρά προβλήματα

 
Στο στόχαστρο του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) βρέθηκαν τα ΚΤΕΟ. Ο ΣΕΑΑ τονίζει πως οι έλεγχοι με τον τρόπο που γίνονται απλώς μοιράζουν πιστοποιητικά καταλληλότητας σε αυτοκίνητα που δεν είναι κατάλληλα να κυκλοφορούν στους δρόμους. 
 
Αφορμή για την ανακοίνωση αυτή στάθηκε το γεγονός ότι το Τμήμα Οδικών Μεταφορών της Κύπρου προχώρησε σε ελέγχους σε διάφορα ΚΤΕΟ στην Κύπρο και ύστερα από αυτούς αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας σε τρία, καθώς αποδείχθηκε πως παρείχαν πιστοποιητικά καταλληλόλητας σε αυτοκίνητα με σοβαρά ελαττώματα.
 
Ο ΣΕΑΑ ζητά επί της ουσίας να γίνουν ανάλογοι έλεγχοι και στην Ελλάδα και στην ανακοίνωσή του τονίζει: 
«Η Κύπρος δίνει λαμπρό παράδειγμα για το πως τα ΚΤΕΟ θα καταστούν αποτελεσματικά στη χώρα μας.
Η αναποτελεσματικότητα των ΚΤΕΟ, που μόνον με ελέγχους πεδίου (έλεγχοι στην έξοδο των ΚΤΕΟ) μπορεί να αντιμετωπιστεί, έχει επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια και στο περιβάλλον, σε βάρος όλων των πολιτών.
Η κάκιστη κατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων και των φορτηγών είναι εμφανής σε όλους, καθώς πλέον κυκλοφορεί μεγάλο πλήθος αυτοκινήτων με χαλασμένα φώτα ή  σπασμένα παρμπρίζ, τρακαρισμένα, με παλαιά ελαστικά ή εκπέμποντας σύννεφα καπνού».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube