Στείλε μήνυμα ενώ οδηγείς για να μάθεις να μην το κάνεις! [video]

Στείλε μήνυμα ενώ οδηγείς για να μάθεις να μην το κάνεις! [video]

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβει ένας νέος οδηγός να μη γράφει μηνύματα; Να τον αναγκάσεις να το κάνει!

Με τα πρώτα κινητά, κανείς δεν έγραφε μηνύματα αφού η χρήση του πληκτρολογίου τους ήταν ένας εφιάλτης.

Αφού, έτσι κι αλλιώς, η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση απαγορεύτηκε για λόγους ασφαλείας, δεν μπαίναμε καν στον κόπο να πληκτρολογούμε μακροσκελή μηνύματα.

Μετά όμως ήρθαν τα smartphones και τα άλλαξαν όλα. Ξαφνικά είχες σύνδεση με το διαδίκτυο, ένα κανονικό πληκτρολόγιο και εφαρμογές όπως το Whatsapp και το Facebook Messenger.

H πληκτρολόγηση μακροσκελών μηνυμάτων έγινε ο κανόνας και, παρότι δεν χρειάζεται πλέον να πατάς ένα κουμπί πολλές φορές για να βγει το γράμμα που θέλεις, η διαδικασία συγγραφής σου αποσπά την προσοχή πολύ περισσότερο από ένα απλό τηλεφώνημα.

Και οι δύο διαδικασίες σου αποσπούν την προσοχή από την οδήγηση, όμως η πληκτρολόγηση είναι πολύ πιο επικίνδυνη αφού παίρνεις τα μάτια σου από το δρόμο για μεγάλο διάστημα.

Κάποιοι νομίζουν ότι το πρόβλημα λύνεται κρατώντας το κινητό ψηλά ώστε να βλέπουν το δρόμο με την περιφερειακή τους όραση, όμως οι χιλιάδες νεκροί κάθε χρόνο από συγγραφή μηνυμάτων σίγουρα θα διαφωνήσουν.

Φυσικά, οι νέοι οδηγοί είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοιου είδους ατυχήματα, οπότε η οργάνωση Responsible Young Drivers είχε μια λαμπρή ιδέα: να πείσει τους φερέλπιδες οδηγούς για το πόσο επικίνδυνη είναι η συγγραφή μηνυμάτων, αναγκάζοντάς τους να κάνουν ακριβώς αυτό ενώ οδηγούν!

Το παρακάτω video δεν είναι καινούργιο, όμως παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο. Ακόμα κι αν το βρείτε στημένο και υπερβολικό, η βασική ιδέα είναι λαμπρή.

Αν οι εκπαιδευτές οδήγησης δείχνουν με αυτό τον τρόπο πόσο επικίνδυνη είναι η συγγραφή και αποστολή μηνυμάτων ενώ οδηγούμε, σίγουρα θα σωθούν πολλές ζωές στους δρόμους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube