Porsche Panamera κόβεται από Γερμανούς πυροσβέστες

Porsche Panamera κόβεται από Γερμανούς πυροσβέστες

Η Porsche θυσίασε την Panamera με σκοπό να καταρτιστεί πλάνο δράσης για διασώσεις μετά από σοβαρή σύγκρουση.

Η Panamera που θυσιάστηκε ήταν μοντέλο της τελευταίας γενιάς. Όμως, για να μην πάθουν οι αυτοκινητόφιλοι συγκοπή, θα ξεκαθαρίσουμε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν προπαραγωγής, ένα «μουλάρι» των δοκιμών εξέλιξης που είχε τελειώσει τη «θητεία» του.

«Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων καταρτίζουν “έγγραφα διάσωσης” για να βοηθούν τις υπηρεσίες άμεσης επέμβασης να διασώζουν ανθρώπους όταν παραστεί ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο βοηθούν τους διασώστες να είναι πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί στον τόπο του ατυχήματος», εξηγεί ο Alexander Grenz από το Τεχνικό Τμήμα της Porsche.

Οι Γερμανοί διασώστες της πυροσβεστικής συγκεντρώθηκαν στη Νυρεμβέργη και είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική με τα τεράστια υδραυλικά «ψαλίδια» και «ανοιχτήρια» τους, χρησιμοποιώντας τα σχέδια της Porsche που δείχνουν τα δομικά στοιχεία του πλαισίου. Στα «έγγραφα διάσωσης» σημειώνεται επίσης η θέση στοιχείων και εξαρτημάτων που μπορούν να είναι επικίνδυνα για τους διασώστες, όπως το ρεζερβουάρ καυσίμου, οι σωληνώσεις τροφοδοσίας του κινητήρα, η μπαταρία και τα καλώδια υψηλής τάσης.

Όσον αφορά στην Panamera, θα κλείσουμε λέγοντας ότι στην επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης θα παρουσιαστούν δύο νέες εκδόσεις της: Μία επαναφορτιζόμενη E-Hybrid και μία κουπέ-στέισον τύπου shooting brake.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube