Παχύσαρκα ανδρείκελα στις ΗΠΑ [video]

Παχύσαρκα ανδρείκελα στις ΗΠΑ [video]

Καλωσορίστε τα crash dummies νέων προδιαγραφών. Στη χώρα των υπέρβαρων ανθρώπων και τα ανδρείκελα πάχυναν για ευνόητους λόγους.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, ο μέσος Αμερικανός προσέθεσε στο βάρος του 9,5 kg. Και η μέση Αμερικάνα, εννέα.

Δηλαδή, ο μέσος Αμερικανός ανέβηκε από τα 78,8 στα 88,3 kg, ενώ η μέση Αμερικάνα από τα σχεδόν 70 στα 79 kg.

H επιδημία της παχυσαρκίας όμως δεν έχει μόνο επιπτώσεις στην υγεία, αλλά και στην ασφάλεια στα αυτοκίνητα. Η εκπομπή Good Morning America του ABC παρουσίασε ένα θέμα που κρίνουμε σκόπιμο να το μοιραστούμε μαζί σας, καθώς αφορά και την Ευρώπη, αλλά ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα που πρωτοστατεί στους δείκτες παχυσαρκίας των κατοίκων της, και αφορά στην ανάπτυξη της επόμενης γενιά των ανδρεικέλων που θα χρησιμοποιούνται στα crash test. Με άλλα λόγια σε πιο παχύσαρκα crash dummies. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το βάρος του μέσου Έλληνα ήταν 67,2 kg το 1968, ενώ το 2016 ξεπερνά τα 83 kg, διαφορά που έφτασε σε αυτά τα 50 χρόνια τα 15+ kg.



Πριν από μερικά χρόνια, η εταιρεία κατασκευής ανδρεικέλων Humanetics είχε ανακινήσει πρώτη το θέμα, θεωρώντας ότι οι δοκιμές χρειάζεται να γίνονται με ανδρείκελα διαφόρων σωματοτύπων. Ως εκ τούτου, για τους άρρενες 35+ ετών είχε κατασκευάσει και crash dummy βάρους 124 σχεδόν κιλών, το οποίο θεωρείται ότι είναι το βάρος ενός παχύσαρκου ατόμου από το Εθνικό Καρδιολογικό και Πνευμονολογικό και Αιματολογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Το video που θα δείτε φέρνει στο προσκήνιο το θέμα του «φαινομένου του υποβρυχίου», δηλαδή το γλίστρημα του σώματος κάτω από το τμήμα της ζώνης που συγκρατεί τη μέση, σε μια ισχυρής έντασης σύγκρουση. Ένας από τους στόχους του παχύσαρκου ανδρεικέλου, καθώς και του ανδρεικέλου που προσομοιώνει ένα ηλικιωμένο άτομο, είναι να καταλήξουμε στους τρόπους που αυτό το φαινόμενο θα αποφευχθεί. Η ιδέα ενός παχύσαρκου dummy μπορεί να ακούγεται αστεία σε πρώτο άκουσμα, αλλά το γεγονός είναι ότι όταν η παχυσαρκία γίνεται κοινός τόπος, επιδρά με ένα τρόπο που δεν είναι καλός για το αποτέλεσμα.

Τo θέμα που μας αφορά στο ABC είναι μέχρι το 3:35 του video, εκτός κι να θέλετε να μάθετε και για την απώλεια ακοής στους ενηλίκους, οπότε δείτε το όλο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube