Ο NHTSA εξελίσσει τα crash tests για μια γενικότερη αξιολόγηση

Ο NHTSA εξελίσσει τα crash tests για μια γενικότερη αξιολόγηση

Ο οργανισμός ασφάλειας Β. Αμερικής θα αρχίσει να βάζει ανδρείκελα δοκιμών και στα πίσω καθίσματα.

Ο οργανισμός National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) θα αρχίσει να πραγματοποιεί δοκιμές ασφάλειας και για τις πίσω θέσεις, τοποθετώντας ανδρείκελα ενηλίκων.

Μετά από απαίτηση των εταιριών Uber και Lyft, ο NHTSA θα αρχίσει να τοποθετεί crash dummies στα πίσω καθίσματα από το 2019, ως μέρος της κορυφαίας βαθμολογίας των πέντε αστεριών.

Για περίπου 40 χρόνια, ο NHTSA δοκίμαζε με crash dummies ενηλίκων μόνο τις εμπρός θέσεις, αλλά τα σημεία των καιρών με τις υπηρεσίες μετακίνησης μέσω εφαρμογών, αναγκάζουν τον μεγάλο οργανισμό να αλλάξει τις δοκιμασίες του.

Παρά το γεγονός ότι αρκετοί κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν βελτιώσει και ασχολούνται ενεργά με την ασφάλεια ενηλίκων στο πίσω κάθισμα και τοποθετούν πίσω πλευρικούς αερόσακους, πίσω ζώνες με ενσωματωμένο αερόσακο και προεντατήρες, δεν υπάρχουν δεδομένα που να εξασφαλίζουν αντίστοιχου επιπέδου ασφάλεια με τους εμπρός επιβάτες.

Αυτό βέβαια θα έχει σαν αποτέλεσμα να δούμε αρκετές αλλαγές στα μελλοντικά καθίσματα, κυρίως τα μπροστινά, έτσι ώστε να μην αποτελούν πηγή τραυματισμού των πίσω επιβατών, καθώς και στα πίσω με νέα προσκέφαλα και νέες επενδύσεις στα πλαϊνά σημεία.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube