Ο χειμώνας έφτασε [video]

Ο χειμώνας έφτασε [video]

Ήδη στις χώρες σε πιο βόρεια πλάτη ο χειμώνας έχει κάνει την παρουσία του αισθητή και μάλιστα με το παραπάνω. Ένα ποτ πουρί με αναποδιές μας θυμίζει τι σημαίνει οδήγηση και χειμερινές καιρικές συνθήκες.

Στη βόρεια Ευρώπη, η νομοθεσία ποικίλει για τη υποχρέωση σε χειμερινά λάστιχα. Έτσι σε κάποιες χώρες είναι υποχρεωτικά, σε άλλες υπό προϋποθέσεις και σε ορισμένες περιοχές τους και σε κάποιες δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία.
 

Η αποτελεσματικότητα ενός χειμωνιάτικου λάστιχου είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη σε σχέση με ενός στάνταρ σε βροχή και χιόνι/πάγο, και κάποια από τα ατυχήματα ή και δυστυχήματα που θα δείτε στο video θα είχαν αποφευχθεί. Βλέπετε, στη Ρωσία απ’ όπου προέρχεται η πλειονότητα του υλικού του video δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανεπίδεκτο αλυσίδων; Να, οι λύσεις...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Χειμωνιάτικα λάστιχα υπέρ και κατά [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Χειμωνιάτικα λάστιχα: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Για την ιστορία να πούμε ότι υποχρεωτική αλλαγή με χειμωνιάτικα λάστιχα έχουν οι Αυστρία (1/11-15/4), Γερμανία (σύμφωνα με νέες διατάξεις ανάλογα με τις οδικές συνθήκες), Βοσνία-Ερζεγοβίνη (15/11-15/4), Φιλανδία (1/12-28/2), Σουηδία (1/12-31/3) και Ισλανδία (1/11-14/4). Παραδόξως, η νομοθεσία στη Νορβηγία υποχρεώνει σε χειμωνιάτικα λάστιχα μόνο με το δρόμο καλυμμένο με χιόνι ή πάγο.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube