Ο «φύλακας άγγελος» της Toyota προσέχει τους… νυσταλέους [video]

Ο «φύλακας άγγελος» της Toyota προσέχει τους… νυσταλέους [video]

Δείτε πώς λειτουργούν τα αυτόνομα συστήματα ασφαλείας Guardian και Chauffeur που έχει εξελίξει η ιαπωνική φίρμα.

Το Toyota Research Institute επιδεικνύει το νέο του, αυτόνομο πρωτότυπο, που χρησιμοποιεί για να εξελίξει το ηλεκτρονικό σύστημα ασφάλειας “Guardian and Chauffeur”.

To σύστημα Guardian and Chauffeur είναι μια αυτόνομη πλατφόρμα που περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά οδηγικά προγράμματα.

Το πρόγραμμα Guardian χρησιμοποιεί σύστημα αναγνώρισης των χαρακτηριστικών του προσώπου για να διαπιστώσει πότε ο οδηγός νιώθει υπνηλία ώστε να αντιδράσει όπως απαιτείται. Για παράδειγμα, αν ο οδηγός έχει αποκοιμηθεί ή δεν προσέχει την ώρα που το αυτοκίνητο πλησιάζει μια στροφή ή ένα εμπόδιο στο δρόμο, το σύστημα παρεμβαίνει για να κρατήσει το αυτοκίνητο στη σωστή πορεία.

Το σύστημα διεύθυνσης του πρωτοτύπου, με τα δύο τιμόνια, επιτρέπει στους μηχανολόγους της Toyota να δοκιμάζουν το σύστημα αναγνώρισης εκφράσεων του προγράμματος Guardian με ασφάλεια, αφού ο συνοδηγός μπορεί να επέμβει και να πάρει τον έλεγχο αν κάτι δεν πάει καλά.

Το πρόγραμμα Chauffeur είναι ένα πραγματικό σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4 (κατά SAE), που επιτρέπει στον οδηγό να παραδώσει εντελώς τον έλεγχο, αφήνοντας το τιμόνι από τα χέρια του. Στο video της Toyota, το πρωτότυπο εξέλιξης διαχειρίζεται με επιτυχία εμπόδια στο δρόμο χωρίς την ανάγκη καμιάς ανθρώπινης παρέμβασης.

Δείτε πώς λειτουργεί το αυτόνομο σύστημα ασφαλείας Guardian and Chauffeur στο «διπλοτίμονο» αυτοκίνητο δοκιμών Lexus ES, αμέσως παρακάτω:

[Πηγή: TRI]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube