Η FCA κατηγορείται για ανακριβή αναφορά θανάτων

Η FCA κατηγορείται για ανακριβή αναφορά θανάτων

Η Fiat-Chrysler Automobiles έχει κατηγορηθεί για ελλιπείς αναφορές σχετικά με τους θανάτους και τους τραυματισμούς που συνέβησαν με αυτοκίνητά της.

Η Fiat-Chrysler Automobiles κατηγορείται από τη NHTSA (National Highway Traffic Administration –Διεύθυνση Κυκλοφορίας Εθνικών Οδών) για «σημαντική αποτυχία» να αποκαλύψει στις αρχές τον ακριβή αριθμό θανάτων, τραυματισμών και άλλων δεδομένων.

Το πρόβλημα οφείλεται πιθανώς σε θέματα που σχετίζονται με το εσωτερικό σύστημα της εταιρείας για τη συλλογή και την υποβολή πληροφοριών. «Η αδυναμία αυτή αντιπροσωπεύει μια σημαντική αποτυχία του κατασκευαστή να αναλάβει τις ευθύνες του όσον αφορά την ασφάλεια», σχολίασε Mark Rosekind, διευθυντής της NHTSA.

Η NHTSA έμαθε αρχικά για το πρόβλημα τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και επικοινώνησε με τη FCA USA. Ο κατασκευαστής τότε πληροφόρησε την Διεύθυνση ότι ερευνώντας αυτή την ασυμφωνία, ανακάλυψε ότι υπήρχαν «σημαντικά λιγότερες αναφερθείσες αναγγελίες και απαιτήσεις λόγω θανάτου, τραυματισμοί και άλλες απαιτούμενες πληροφορίες προς το σύστημα Αναφοράς Έγκαιρης Προειδοποίησης».

«Η NHTSA θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα αφού λάβει πρόσθετη πληροφόρηση σχετικά με το πεδίο εφαρμογής και τις αιτίες της αποτυχίας αυτής», συμπλήρωσε ο Rosekind. 

[Πηγή NHTSA μέσω Motoring]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube