H τέλεια θέση οδήγησης κατά Jaguar [video]

H τέλεια θέση οδήγησης κατά Jaguar [video]

Η Jaguar παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον video όπου δίνει πολύτιμη καθοδήγηση για την οδήγηση. Πρόβλημα; Πολλοί μοντέλα και κατασκευαστές προσφέρουν θέση οδήγησης εντελώς ασυμβίβαστη με αυτές τις συμβουλές!

Ποια είναι η ιδανική θέση οδήγησης για μέγιστη άνεση και μείωση πιθανών μυοσκελετικών τραυματισμών; Η Jaguar δημοσιοποίησε ένα video όπου εξηγεί ακριβώς τι πρέπει να γίνει για να βάλεις τη σπονδυλική στήλη στις καλύτερη θέση και να περιορίσεις την πίεση στην πλάτη, στη λεκάνη ή στους ώμους και στον αυχένα με το τιμόνι τοποθετημένο πολύ μακριά.

Πολύ ορθά, το τιμόνι πρέπει να είναι αρκετά κοντά στο στήθος, η πλάτη πρέπει να τοποθετείται κάθετα στο οριζόντιο επίπεδο, και οι μηροί να ακουμπούν άνετα στο έδρανο και όχι σε σημεία με άβολη πίεση. Τα γόνατα, πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένα και τα πόδια τελικά αρκετά τεντωμένα. Προσέξτε επίσης να μην έχουν τα πόδια με πολύ κλειστή γωνία στους γοφούς (αυτό συμβαίνει συχνά με τα μεγάλα αναστήματα): Μακροπρόθεσμα προκαλεί βαριά δυσκαμψία στους μύες που κάμπτονται στους γοφούς. Πρέπει λοιπόν να το αντισταθμίσετε με τέντωμα...

Η Jaguar σημειώνει επίσης ότι τίποτα δεν πρέπει να υπάρχει στις τσέπες του οδηγού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις πίσω τσέπες: Ένα αντικείμενο, όπως ένα πορτοφόλι, μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία της λεκάνης όταν κάθεται.

Αυτές οι συμβουλές δίνονται από τον επίσημο γιατρό της Jaguar, αλλά έχουν και το όριο τους: Τη δυνατότητα διαμόρφωσης της θέσης οδήγησης. Ειδικά για τα μεγάλα αναστήματα, είναι συχνά αδύνατο να έχουν και τα δύο πεντάλ αρκετά μακριά για να μη λυγίζουν τα πόδια υπερβολικά και το τιμόνι κοντά στο στήθος -αν βέβαια το μοντέλο και ο κατασκευαστής προσφέρει ρύθμιση τιμονιού σε απόσταση…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube