EuroNCAP: Πέντε αστέρια για το Opel Grandland X

EuroNCAP: Πέντε αστέρια για το Opel Grandland X

Το νέο Crossover-SUV της Opel πέρασε με επιτυχία όλες τις δοκιμές του Ανεξάρτητου Οργανισμού

Την ανώτερη βαθμολογία απέσπασε το νέο Crossover-SUV της Opel, το Grandland X στις αξιολογήσεις του EuroNCAP.
 
Το αυτοκίνητο είναι βασισμένο στην πλατφόρμα του Peugeot 3008 και θα πλασαριστεί πάνω από τα Mokka X και Crossland X στην γκάμα της γερμανικής εταιρείας.
 
Όπως τα δύο «εξαδέλφια» του, το 3008 και το νέο Citroen Aircross, το Grandland X θα έχει να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Nissan Qashqai και το SEAT Ateca.
 
 
Το Opel Grandland X βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια, βάσει των επιδόσεών του σε τέσσερις τομείς ασφάλειας: προστασία ενηλίκων επιβατών, προστασία παιδιών, προστασία πεζών και συστήματα υποστήριξης ασφάλειας.
 
Στα πλαίσια του EuroNCAP, δοκιμάστηκε επίσης το προαιρετικό Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), το οποίο οι πελάτες του Grandland X μπορούν να παραγγείλουν επιπλέον του στάνταρ εξοπλισμού ασφάλειας. Σύμφωνα με το Euro NCAP, το σύστημα λειτούργησε θαυμάσια σε όλες τις δοκιμές.
 
 
Εκτός από το Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης, το Opel Grandland X προσφέρει πρόσθετα συστήματα υποστήριξης και ασφάλειας πρώτης κατηγορίας. Το Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System), για παράδειγμα, μπορεί να ανιχνεύσει σημάδια κόπωσης και να υπενθυμίζει στους οδηγούς να κάνουν τακτικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube