Euro NCAP: Τρία αστέρια για το νέο Dacia Duster [video]

Euro NCAP: Τρία αστέρια για το νέο Dacia Duster [video]

Το μέτριο αποτέλεσμα οφείλεται στην έλλειψη ηλεκτρονικών βοηθημάτων και μάλλον στη χρήση της βασικής πλατφόρμας του προηγούμενου μοντέλου.

Το νέο Dacia Duster είναι κατά γενική ομολογία ένα πιο ώριμο κι εξελιγμένο αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς, από την εμφάνιση μέχρι την απόδοση και τη συμπεριφορά του στο δρόμο.

Στις δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP όμως, το μοντέλο της δεύτερης γενιάς πήρε τρία στα πέντε αστέρια, όσα και ο προκάτοχός του.

Στην προστασία των ενήλικων επιβατών αξιολογήθηκε με 71%, στην προστασία των παιδιών με 66% και σε εκείνη των πεζών πήρε 56%. Χαμηλή, στο 37%, ήταν η βαθμολογία του στα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας, αφού τα μόνα που έχει ως στάνταρ είναι η υπενθύμιση για τις ζώνες ασφαλείας και ο περιοριστής ταχύτητας που ρυθμίζεται από τον οδηγό.

Το βασικό πρόβλημα του Duster ΜΥ2018 βρίσκεται στην οριακή προστασία του κεφαλιού των επιβατών. Οι τιμές επιβράδυνσης για τον οδηγό στην πλήρως μετωπική σύγκρουση (100% επικάλυψη) ήταν πολύ υψηλές, όπως και αυτές για τον αυχένα όλων των επιβατών σε οπίσθια σύγκρουση.

Πάντως, η προστασία των ενήλικων επιβατών σε πλάγια σύγκρουση, ακόμη και σε στύλο, ήταν καλή για όλα τα μέρη του σώματος, εκτός από το στήθος όπου ήταν απλώς επαρκής.

Όσον αφορά στα παιδιά, το σοβαρό θέμα είναι η οριακή προστασία για το στήθος του ανδρεικέλου που προσομοιώνει ένα 6χρονο παιδί.

Το νέο Duster είναι βασισμένο σε μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας του προηγούμενου, και φαίνεται πως εκεί βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος.

[Πηγή: Euro NCAP]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube