Euro NCAP: Πεντάστερα τα Audi Q2, Ford Edge και Hyundai Ioniq [videos]

Euro NCAP: Πεντάστερα τα Audi Q2, Ford Edge και Hyundai Ioniq [videos]

Άριστα τα πήγαν τα τρία παραπάνω μοντέλα στις δοκιμές ασφάλειας, καλά τα SsangYong Tivoli/XLV, πολύ καλά το Suzuki Ignis.

O ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των τελευταίων δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε το 2016.

Από τα νέα Audi Q2, Ford Edge, Hyundai Ioniq, SsangYong Tivoli/XLV και Suzuki Ignis που δοκιμάστηκαν, τα δύο τελευταία αξιολογήθηκαν με το νέο, διπλό σύστημα βαθμολόγησης.

Τα Audi Q2, Ford Edge και Hyundai Ioniq πήραν όλα τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστέρων στην ασφάλεια, με τον στάνταρ εξοπλισμό τους. Το SsangYong Tivoli και το αδελφό του XLV αξιολογήθηκαν με 3 αστέρια όταν δοκιμάστηκαν στη βασική τους έκδοση και με 4 αστέρια όταν είχαν το έξτρα πακέτο ασφάλειας.

Το νέο Suzuki Ignis βαθμολογήθηκε με 3 αστέρια όταν δοκιμάστηκε με τον στάνταρ εξοπλισμό ασφάλειας, αλλά πήρε τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστέρων όταν δοκιμάστηκε με το έξτρα πακέτο ασφάλειας.

Ο γενικός γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen δήλωσε σχετικά: «Είναι καλό που βλέπουμε να χρησιμοποιείται το διπλό σύστημα αξιολόγησης, καθώς ενθαρρύνει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να εξελίσσουν προηγμένες τεχνολογίες για τα μοντέλα τους, ακόμη και όταν η κατηγορία τιμής του προϊόντος τους δεν επιτρέπει να είναι αυτές στάνταρ σε όλη την γκάμα».

Αν δούμε την αναλυτική βαθμολογία του κάθε μοντέλου, το Audi Q2 (φωτ. κάτω) είχε την καλύτερη συνολική επίδοση με 93% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 86% στην προστασία των παιδιών και 70% στην προστασία των πεζών. Εκεί που έχασε λίγο, με βαθμολογία 70%, ήταν στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, αφού δεν έχει σύστημα αναγνώρισης του τοπικού ορίου ταχύτητας ώστε να μπορεί ο οδηγός να ρυθμίζει τον περιοριστή στην ταχύτητα αυτή.

Το Ford Edge έχει τέτοιο σύστημα και πήρε 89% στον αντίστοιχο τομέα, αλλά υστέρησε στους 3 πρώτους τομείς, με 85%, 76% και 67% αντίστοιχα.

Το Hyundai Ioniq βαθμολογήθηκε με 91%, 80% και 70% στους τομείς της προστασίας ενηλίκων, παιδιών και πεζών, και με 82% στα οδηγικά βοηθήματα έχοντας περιοριστή ταχύτητας.

Η βαθμολογία των Ssangyong Tivoli/XLV ήταν 76%, 62%, 55% και 25% με τον στάνταρ εξοπλισμό, αλλά ανέβηκε στα 82%, 62%, 65% και 43% με το έξτρα πακέτο αυτόματης ειδοποίησης και φρεναρίσματος ανάγκης AEB/FCW.

Τέλος, το Suzuki Ignis βαθμολογήθηκε με 79%, 79%, 67% και 25% στη βασική του έκδοση, αλλά με 87%, 79%, 77% και 60% με το έξτρα σύστημα ασφάλειας Dual Camera Brake Support, με το οποίο πέρασε στη βαθμολογία το πολύ μεγαλύτερο και ακριβότερο Ford Edge!

Τα αποτελέσματα των επόμενων δοκιμών ασφάλειας του Euro NCAP θα δημοσιευτούν την 1η Μαρτίου του 2017.

Δείτε τώρα και τα video από τα Crash Tests των 5 αυτοκινήτων:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube