Άριστα αποτελέσματα για τα Volvo S90/V90 στον Euro NCAP [video]

Άριστα αποτελέσματα για τα Volvo S90/V90 στον Euro NCAP [video]

Οι δύο εκδόσεις του μεγάλου Volvo, αντιμετώπισαν με απόλυτη επιτυχία τη δοκιμασία πρόσκρουσης του αρμόδιου ευρωπαϊκού οργανισμού.

Όχι μόνο 5 αστέρια αλλά και υψηλές επιμέρους βαθμολογίες σε όλα τα πεδία αξιολόγησης πέτυχαν τα μεγάλα οικογενειακά Volvo στη δοκιμή πρόσκρουσης του Euro NCAP.

Η βαθμολογία στην πλαγιομετωπική πρόσκρουση ήταν 95% για τους ενήλικους επιβάτες, 80% για τα παιδιά, 76% για τους πεζούς και το εντυπωσιακό 93% για τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας. Να σημειωθεί ότι η βαθμολογία ήταν ακριβώς η ίδια τόσο για τη σεντάν (S90) όσο και για τη στέισον (V90) έκδοση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Volvo S90 D5 AWD

Αναλύοντας όλες τις πληροφορίες, φαίνεται ότι το σώμα των επιβατών δε δέχεται σε καμία περίπτωση υπερβολική καταπόνηση. Η μόνες μετρήσεις που χαρακτηρίστηκαν ως «μέτριες» αφορούσαν στο θώρακα του πίσω επιβάτη και του 6χρονου παιδιού, στην μετωπική πρόσκρουση.

Εξαιρετική από την άλλη ήταν η συνολική επίδοση για τους πεζούς, χάρη και στο ενεργό καπό που ανασηκώνεται για να περιορίζει τη δύναμη που δέχεται το σώμα.



Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι το κεφάλι του προστατεύεται πάρα πολύ καλά, όπως άλλωστε και όλο το υπόλοιπο κορμί με την εξαίρεση της λεκάνης που φορτίζεται μέτρια. Εξαιρετική ήταν και η επίδοση του αυτόματου φρεναρίσματος κατά την ανίχνευση πεζού, όπως και όλων των άλλων συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας του μοντέλου.

Για περισσότερη ανάλυση των αποτελεσμάτων της δοκιμής του Euro NCAP, μπορείτε να δείτε το video αλλά και ολόκληρη την αναφορά του οργανισμού, στο αρχείο που ακολουθεί.

[Πηγή: Euro NCAP]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube