Ανάκληση: Διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στην καμπίνα των Ford Explorer!

Ανάκληση: Διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στην καμπίνα των Ford Explorer!

Αυτό συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Ford αρνείται να μιλήσει για το θέμα μιας εκστρατείας ανάκλησης

Ο κατασκευαστής προτιμά να το χαρακτηρίζει «απλή επισκευή», αλλά προφανώς δεν ξεγελά κανέναν. Και ειδικά όχι τους πελάτες της που επέλεξαν ένα Explorer και τώρα κάθονται σε «εδώλιο».

Η αιτία; Πιθανή διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στο χώρο των επιβατών. Πάνω από 1,4 εκατομμύρια Explorer εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία, ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ παίρνει το πράγμα πολύ σοβαρά.

Η διερεύνηση της υπόθεσης τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA). Η τελευταία δήλωσε ότι δεν ενημερώθηκε μόνο για περισσότερες από 2.700 καταγγελίες σχετικά με τις οσμές αερίου στο θάλαμο των επιβατών, αλλά επίσης αναγνώρισε τρία ατυχήματα και 41 τραυματισμούς που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την έκθεση σε μονοξείδιο του άνθρακα στο Explorer μεταξύ του 2011 και του 2017.

Η υπόθεση αναγνωρίζεται ως πολύ ανησυχητική, αλλά η Ford διαβεβαιώνει ότι τα αυτοκίνητά της είναι ασφαλή. Το Μπλε Οβάλ πραγματοποίησε έρευνα σε 1,4 εκατομμύρια ΙΧ explorer και δεν ανακάλυψε «επίπεδο μονοξειδίου του άνθρακα υψηλότερο από αυτό που εκτίθεται ο μέσος άνθρωπος καθημερινά». Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχουν πρότυπα για το επίπεδο μονοξειδίου του άνθρακα μέσα στα οχήματα.

Επομένως, η επισκευή θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει 1,3 εκατομμύρια οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και περίπου 100.000 στον Καναδά και στο Μεξικό. Η Ford αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για το εκτιμώμενο κόστος αυτών των επισκευών ούτε για τις οικονομικές επιπτώσεις στην εταιρεία, επισκευές που θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του 2018.

[Πηγή Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube