Απολαύστε onboard πλάνα του μεγάλου Fangio με τη Maserati 250F [video]

Απολαύστε onboard πλάνα του μεγάλου Fangio με τη Maserati 250F [video]

Στα 45 του, ο Αργεντινός “Maestro” οδηγεί το μονοθέσιο F1 σαν να είναι παιχνίδι.

Καλά τα onboard videos από τα σύγχρονα μονοθέσια F1, όμως όσο πιο παλιά είναι τα πλάνα τόσο πιο συναρπαστικά.

Αυτό εδώ είναι από το 1957 και δείχνει τον μεγάλο Juan Manuel Fangio να δοκιμάζει τη Maserati 250F στο Autodromo της Modena. Θα δείτε τον Αργεντινό να βγαίνει από την ανοιχτή Mercedes 300SL του, να μπαίνει κατευθείαν στο κόκπιτ της Maserati, με το κοντομάνικο και το παντελόνι με την πιέτα, και να ξεκινά αμέσως. Ούτε ζώνες ούτε τίποτα εκείνη την εποχή. Απλά ένα κράνος «καθηκάκι» και γυαλιά μοτοσικλέτας.

Κι από οδηγικά βοηθήματα ούτε ίχνος. Ούτε καν υποβοήθηση στο μεγάλο ξύλινο τιμόνι. Κι όμως ο Fangio οδηγεί τη Maserati γλιστρώντας την σαν να είναι παιχνίδι. Σε μια πίστα που ο Θεός να την κάνει πίστα, ανώμαλη, χωρίς καμία προστατευτική μπαριέρα, με κράσπεδα στην άκρη της και τα κτίρια και δέντρα ακριβώς δίπλα στην άσφαλτο.

Juan Manuel Fangio Γαλλικό GP 1957

Ο Fangio είναι 45άρης σε αυτό το video και ήδη έχει πάρει 4 παγκόσμιους τίτλους, με Alfa Romeo, Mercedes και Ferrari. Και παρά την ηλικία του, παίρνει έναν πέμπτο τίτλο το 1957 με τη Maserati. Τον εξασφαλίζει μάλιστα με μια επική νίκη στο Nürburgring, όπου βρίσκεται 48 δευτερόλεπτα πίσω από τον Hawthorn με τη Ferrari, αλλά τον πιάνει μέσα σε 22 γύρους και τον περνά στον τελευταίο γύρο του αγώνα.

Δεν τον έλεγαν τυχαία “El Maestro”!

[Πηγή: Duke Video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube