Απολαύστε 16’ με όλα τα παλιά θηρία των ράλι οδηγημένα όπως τους αξίζει [video]

Απολαύστε 16’ με όλα τα παλιά θηρία των ράλι οδηγημένα όπως τους αξίζει [video]

Στο φετινό Eifel Rally Festival το κεντρικό θέμα ήταν αγωνιστικά του Pikes Peak, όμως έτρεξαν και άλλα 170 κορυφαία ιστορικά rallycars.

To ετήσιο Eifel Rally στη Γερμανία είναι η κορυφαία συνεύρεση ιστορικών rallycars στον κόσμο.

Φέτος, το κεντρικό θέμα ήταν τα αυτοκίνητα που έτρεξαν στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak, όπου έστρεψαν την προσοχή τους οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές όταν απαγορεύτηκαν τα αγωνιστικά θηρία του Group B.
  
Λόγω των δεσμεύσεών του με την Porsche, o Walter Röhrl δεν μπόρεσε να συμμετάσχει φέτος στο Eifel Rally, όμως το θρυλικό του Audi Sport quattro S1, με το οποίο κέρδισε την Ανάβαση του 1987, ήταν εκεί. Μαζί του ήταν και τρία δικινητήρια πρωτότυπα του VW Group:  Το περίφημο Golf του 1987, που ήταν φτιαγμένο από την αγωνιστική ομάδα F2, Kaimann Racing, και οδηγήθηκε από τον Jochi Kleint, το αυτοκίνητο του 1986 που ανήκει σήμερα σε κάποιον από το Ingostadt και το αντίστοιχο δικινητήριο SEAT Arosa που δεν έχει εμφανιστεί πουθενά αφού ο γερμανικός όμιλος εγκατέλειψε την ιδέα των δύο κινητήρων, ενός μπροστά κι ενός πίσω.

Δείτε στο video τα ιστορικά αυτά αυτοκίνητα μαζί με Peugeot 205 T16 και Renault 5 Turbo να ξερνούν φλόγες, 3άρες BMW και Mercedes 190 E 2.3-16 να πηγαίνουν με το πλάι, διάφορα άλλα rallycars από το μακρινό και πιο κοντινό παρελθόν, κι ένα πισωμήχανο Skoda 130RS που κλέβει την παράσταση.
 
[Πηγή: ZeroUndersteer / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube