Toyota: Πρώτη σε πωλήσεις το πρώτο 3μηνο 2015

Toyota: Πρώτη σε πωλήσεις το πρώτο 3μηνο 2015

Πρώτη παγκοσμίως παρέμεινε η Toyota σε πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο 2015, καταδιωκόμενη από τη Volkswagen και την General Motors.

Η Τoyota πέρυσι προσπέρασε μόλις την Volkswagen για τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή παγκοσμίως. Μια θέση που διατήρησε με πολύ προσπάθεια και την οποία τα νούμερα δείχνουν πως διατηρεί και το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Τον προηγούμενο χρόνο, η Toyota, σε επίπεδο ομίλων προσπέρασε τη Volkswagen για μόλις 80.000 αυτοκίνητα. Νούμερο που συνιστά μηδαμινή διαφορά, για μην πούμε ανύπαρκτη, σε παγκόσμιο επίπεδο. Εφέτος, η Toyota διατηρεί των πρωτοπορία, αλλά είναι απολύτως εφικτό να εκθρονιστεί από την πρώτη θέση, καθώς οι πωλήσεις της παρουσιάζουν κάμψη κατά 2,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Βέβαια, το ποσοστό αυτό δεν στάθηκε ικανό για να επανακαθορίσει τις θέσεις το πρώτο τρίμηνο του 2015. Έτσι για την ώρα, η Toyota παραμένει πρωτοπόρος στον κόσμο, εμπρός από την Volkswagen και τη General Motors, με 2,49 και 2,42 εκατ. αυτοκίνητα αντίστοιχα.

Η Toyota μεταξύ των μηνών Ιανουαρίου και Μαρτίου 2015 πούλησε 2,52 εκατ. αυτοκίνητα σε όλον τον κόσμο. Ο μεγάλος Ιάπωνας κατασκευαστής θα ανοίξει για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια καινούργιο εργοστάσιο, και μάλιστα στην Κίνα, ύστερα από το πάγωμα κάθε τέτοιου πρότζεκτ το 2013. Αντίθετα από τη Volkswagen, η Toyota και οι επικεφαλής της γνωρίζουν από χρόνια ότι πρώτιστος στόχος δεν είναι ο όγκος πωλουμένων αυτοκινήτων, αλλά η αποδοτικότητα. Και πάνω σε αυτό το πεδίο, η Toyota αποτελεί το σημείο αναφοράς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube