Στις εκθέσεις το νέο Suzuki Ignis από 11.530 ευρώ

Στις εκθέσεις το νέο Suzuki Ignis από 11.530 ευρώ

Η Suzuki το ονομάζει ultra compact SUV και η διάθεσή του στην ελληνική αγορά μόλις ξεκίνησε, σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Επαναφέροντας στο προσκήνιο το όνομα Ignis, που αγαπήθηκε πολύ στη χώρα μας, η Suzuki βάζει στην αγορά των αυτοκινήτων πόλης ένα μοντέλο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η διάθεσή του μόλις ξεκίνησε και υπάρχει ήδη στις εκθέσεις της εταιρείας για να το δείτε και να το οδηγήσετε.

Με μήκος 3,7 m είναι ξεκάθαρα ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για την πόλη, όμως είναι φαρδύ (1,66-1,69 m) και κυρίως ψηλό (1.60 m) γι’ αυτό και δίνει στη Suzuki το δικαίωμα να το ονομάζει ως ένα λιλιπούτειο SUV.

Κινείται από έναν 1.200άρη, 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα που αποδίδει 90 ίππους και 12,2 kgm ροπή. Συνεργάζεται είτε με ένα χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο είτε με ένα επίσης 5άρι αυτοματοποιημένης λειτουργίας για υψηλή άνεση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Suzuki SX4 S-Cross 1.4 BoosterJet AllGrip

Στην πρώτη περίπτωση μάλιστα είναι διαθέσιμο και σύστημα αυτόματης τετρακίνησης, που δίνει αξιοσέβαστη ελευθερία κίνησης εκτός ασφάλτου. Τα 18 cm απόστασης από το έδαφος αλλά και οι πολύ κοντοί πρόβολοι του αμαξώματος, βοηθούν σημαντικά σε αυτό.

Είτε ως δικίνητο είτε ως τετρακίνητο, το Ignis διατίθεται και σε εκδόσεις με ένα «ήπιο» υβριδικό σύστημα κίνησης και stop/start, το οποίο μεταφράζεται σε μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων.

Για τις δικίνητες εκδόσεις στο βασικό επίπεδο εξοπλισμού GL η τιμή ξεκινάει από τα 11.530 ευρώ και στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται έξι αερόσακοι, οι βασικές ηλεκτρικές ευκολίες, ηχοσύστημα με θύρα USB, διαιρούμενο πίσω κάθισμα, φώτα ημέρας LED κ.α.

Για το τετρακίνητο που ξεκινάει από τα 14.030 ευρώ, η βασική έκδοση εξοπλισμού είναι η GL+ που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει -επιπλέον της GL- κάθισμα οδηγού με ρύθμιση ύψους, θερμαινόμενα καθίσματα, συρόμενο πίσω κάθισμα και ράγες οροφής. Η κορυφαία έκδοση είναι η GLX, που είναι πραγματικά πλούσια για τα δεδομένα των αυτοκινήτων πόλης. Έχει στάνταρ μέχρι και σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, προβολείς LED και σύστημα πλοήγησης.

Η αναλυτική δοκιμή του νέου Ignis θα ακολουθήσει πολύ σύντομα, όμως μέχρι τότε στα αρχεία που ακολουθούν μπορείτε να δείτε αναλυτικά τον τιμοκατάλογο, τον εξοπλισμό και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube