Στην Ελλάδα το νέο Mitsubishi Eclipse Cross

Στην Ελλάδα το νέο Mitsubishi Eclipse Cross

Ξεκίνησε και στη χώρα μας η διάθεση του νέου, δυναμικού μεσαίου crossover της Mitsubishi, με τιμή που ξεκινάει από τα €24.900.

Η Mitsubishi κατατάσσει το Eclipse Cross στα «Compact Coupe SUV». Στην πράξη, λόγω μεγέθους και τιμής, θα βρεθεί αντιμέτωπο με την πληθώρα των συμβατικών SUV της αγοράς.

Πρόκειται για ένα μοντέλο με μήκος 4,4 m και πολύ ξεχωριστή εμφάνιση, με έντονα κεκλιμένη οροφή και ένα ιδιαίτερο, διπλό πίσω παρμπρίζ. Ο κινητήρας του είναι αποκλειστικά ένας νέος 1.500άρης τούρμπο βενζίνης με κωδικό 4Β40, που αποδίδει 163 PS και 25,5 kgm. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα MacPherson εμπρός και μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Η κίνηση μπορεί να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς ή και στους τέσσερις, με σύστημα τετρακίνησης S-AWC. Το οποίο έχουμε απολαύσει ήδη σε μια παγωμένη λίμνη της Νορβηγίας.

Σε προσθιοκίνητη εκδοχή, το Eclipse Cross διατίθεται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων και δύο επίπεδα εξοπλισμού. Το βασικό Inform είναι ήδη αρκετά πλούσιο, αφού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εφτά αερόσακους, συστήματα αποφυγής σύγκρουσης και προειδοποίησης για ακούσια αλλαγή λωρίδας, αυτόματη μεγάλη σκάλα προβολέων, αυτόματο κλιματισμό, cruise control, αισθητήρες βροχής και ζάντες αλουμινίου 16", κοστίζει €24.900. Αξίζει να σημειωθεί ότι στάνταρ είναι και το συρόμενο πίσω κάθισμα με ρυθμιζόμενη κλίση πλάτης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Mitsubishi Eclipse Cross

Ακόμα περισσότερα προσφέρει η έκδοση Invite Plus, η οποία τιμάται €27.500. Ξεχωρίζει εξωτερικά χάρη στις ζάντες 18", τις προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω και τους προβολείς ομίχλης. Στο εσωτερικό, υπάρχει δερμάτινη επένδυση σε τιμόνι και επιλογέα, διζωνικός κλιματισμός και μπουτόν εκκίνησης. Τη μεγαλύτερη διαφορά, ωστόσο, την κάνει μάλλον το εξελιγμένο infotainment με οθόνη 7", Bluetooth, κάμερα οπισθοπορείας, χειριστήριο touchpad και έξι ηχεία.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η τετρακίνητη έκδοση του Eclipse Cross, με κιβώτιο CVT (αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης) και το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού Intense Plus. Από τη λίστα των στοιχείων που διαθέτει, δεν λείπει πραγματικά τίποτα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: προβολείς LED, adaptive cruise control, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω, ηλεκτρική πανοραμική οροφή, heads-up display και θερμαινόμενο τιμόνι, παρμπρίζ και καθίσματα εμπρός και πίσω (!). Υπάρχουν ακόμα συστήματα ανίχνευσης τυφλού σημείου και υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας.



[Πηγή: Mitsubishi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube