Στην Ελλάδα το νέο Dacia Duster, από €13.670

Στην Ελλάδα το νέο Dacia Duster, από €13.670

Ο πλήρης τιμοκατάλογος για τη δεύτερη γενιά του κόμπακτ SUV της Dacia είναι ήδη σε ισχύ.

Μετά την παγκόσμια δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Dacia Duster που έγινε στην Ελλάδα, τώρα ανακοινώθηκε και ο τιμοκατάλογος.

Αξίζει να αναφέρουμε πως παρά τη συνολική αναβάθμιση του μοντέλου σε κάθε τομέα, οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες στη συντριπτική πλειονότητα των εκδόσεων.

Τουλάχιστον για την ώρα, η γκάμα περιλαμβάνει δύο επιλογές κινητήρα τις οποίες γνωρίζουμε από την προηγούμενη γενιά. Πρόκειται για τον ατμοσφαιρικό βενζινοκίνητο 1.600άρη που αποδίδει 115 PS και 15,9 kgm, καθώς και τον ντίζελ 1.5 dCi, με ισχύ που φτάνει τους 110 PS και 26,5 kgm ροπή. Η τελευταία περιορίζεται στα 25,5 kgm στην περίπτωση που το κιβώτιο είναι το 6άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη EDC, μια επιλογή που υπάρχει μόνο για τον 1.5 dCi.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Dacia Duster

Οι χειροκίνητες ντίζελ εκδόσεις έχουν όλες εξάρι κιβώτιο, όπως και οι τετρακίνητες βενζίνης. Κιβώτιο με πέντε σχέσεις έχουν μόνο οι εκδόσεις βενζίνης με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Οι τελευταίες προφανώς είναι οι πιο προσιτές, με το βασικό επίπεδο εξοπλισμού Ambiance να ξεκινάει από τα €13.670. Η αντίστοιχη τετρακίνητη έκδοση είναι €1.830 ακριβότερη, στα €15.550. Για το πλουσιότερο πακέτο εξοπλισμού Sportive με κίνηση μόνο εμπρός η τιμή είναι €14.790, ενώ εδώ η τετρακίνηση χρεώνεται €1.800 (€16.590 δηλαδή). Για το κορυφαίο πακέτο Prestige η τιμή είναι €15.790 για τη δικίνητη επιλογή και €17.610 για την τετρακίνητη (€1.820 επιπλέον).

Τα ίδια επίπεδα εξοπλισμού απαρτίζουν και την ντίζελ γκάμα, μόνο που εδώ το βασικό Ambiance συνδυάζεται μόνο με κίνηση εμπρός και η τιμή του είναι €15.080. Η τιμή του δικίνητου, χειροκίνητου Sportive είναι €16.180. Η έκδοση με το κιβώτιο EDC είναι €2.510 ακριβότερη, στα €18.690, ενώ η τιμή της τετρακίνητης είναι €17.350. Για το κορυφαίο Prestige, οι αντίστοιχες τιμές είναι €17.990, €19.900 και €19.130.

Ακόμα και το βασικό επίπεδο εξοπλισμού πάντως δεν έχει χτυπητές ελλείψεις: Περιλαμβάνει ηλεκτρονικό έλεγχο της ευστάθειας, έξι αερόσακους, τιμόνι-κάθισμα οδηγού-εμπρός ζώνες ασφαλείας με ρυθμιζόμενο ύψος, πίσω κάθισμα αναδιπλούμενο και διαιρούμενο σε αναλογία 1/3-2/3, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι, υπολογιστή ταξιδίου, λειτουργία Eco, φώτα ημέρας LED, προβολείς ομίχλης, τροχούς 16” και ρεζέρβα κανονικών διαστάσεων, ενώ όλα τα τετρακίνητα έχουν στάνταρ και Hill Descent Control.

Το Sportive έχει επιπλέον ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέφτες, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, σύστημα πολυμέσων Media Nav Evo, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, δέρμα σε τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, καθώς και 16άρες ζάντες αλουμινίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Νέο Dacia Duster: Παγκόσμια δημοσιογραφική παρουσίαση στην Ελλάδα

Αυτό που προσθέτει το κορυφαίο επίπεδο Prestige, είναι ο αυτόματος κλιματισμός, Blind Spot Warning, Multi-View camera (περιλαμβάνει και οπισθοπορείας), αλουμινένιους τροχούς 17”, κάθισμα οδηγού με οσφυϊκή υποστήριξη, εμπρός υποβραχιόνιο και συρτάρι κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού.

Σύντομα το νέο Duster θα βρίσκεται στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο της εταιρείας, ενώ συνοδεύεται από πενταετή εγγύηση για τα μηχανικά μέρη, έξι χρόνια αντισκωριακή κάλυψη και τρία χρόνια δωρεάν οδικής βοήθειας που το κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Στα δύο αρχεία που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο και εξοπλισμό του νέου Duster καθώς και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube