Σουηδία: Η Volkswagen βάζει τέλος στην 54χρονη βασιλεία της Volvo

Σουηδία: Η Volkswagen βάζει τέλος στην 54χρονη βασιλεία της Volvo

Ιστορική στιγμή για την αγορά αυτοκινήτου της Σουηδίας που είδε την αδιάλειπτη πρωτοπορία της Volvo στις πωλήσεις, σε όλες τις κατηγορίες, από το 1962 να τερματίζεται.

Την πρωτοκαθεδρία της Volvo στην εθνική αγορά ανέτρεψε η Volkswagen. Πριν από το 1962 ήταν πάλι ο Σκαραβαίος της VW που πολεμούσε τη Volvo.

O καινούργιος αιώνας έπρεπε να φτάσει στο 2016 όπου ένα VW και συγκεκριμένα το Golf μπήκε στο κλαμπ των πιο καλοπουλημένων μοντέλων στη Σουηδία. Πέρυσι, λοιπόν, αντιπροσώπευσε το 5,9% των νέων αυτοκινήτων, εμπρός από τρία μοντέλα της σουηδικής εταιρείας, τα V70, S90 και V90, καθώς στη Σουηδία τα αυτοκίνητα αυτά είναι γκρουπαρισμένα σε ένα μοντέλο. Παρόλα αυτά όμως κατάφεραν να πιάσουν «μόνο» το 5,7%, κάτι που απ’ ό,τι αποδείχτηκε δεν ήταν αρκετό.

Η μάχη μεταξύ τους ήταν πολύ σκληρή, με την έρευνα να δείχνει ότι η ικανοποίηση των πελατών για την Volkswagen γύρισε στον «ενθουσιασμό». Βέβαια, η Volvo παραμένει Νο1 συνολικά στην εθνική αγορά με 21,5%, εμπρός από τη Volkswagen με 15,7% και την Audi με 7,3%.

Επιπλέον, το 2016 σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων στη Σουηδία με 372.300 αυτοκίνητα που είναι 8% πάνω από το 2015, επίσης χρονιά-ρεκόρ που κατέρριψε το νούμερο του 1988.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube