Ποια ήταν η πιο δημοφιλής μάρκα ελαστικών το 2016;

Ποια ήταν η πιο δημοφιλής μάρκα ελαστικών το 2016;

Το γαλλικό blog.quelpneu.com ανέλυσε τις έρευνες εκατομμυρίων Ευρωπαίων στο web και κατέδειξε τις τρεις δημοφιλέστερες μάρκες ελαστικών σε 15 ευρωπαϊκές χώρες.

Η ανάλυση των στοιχείων έρευνας μέσω του ίντερνετ σε 15 ευρωπαϊκές χώρες μας δείχνει ποιες μάρκες ήταν οι δημοφιλέστερες για το έτος 2016.

Η λειτουργία του βαρόμετρου που έχει καθιερώσει το quelpneu.com είναι εξαιρετικά απλή. Κατά τη διάρκεια ενός έτους, καταγράφει τις έρευνες που γίνονται μέσω ίντερνετ σε 15 χώρες στην Ευρώπη, αυτές που συνιστούν και το βαρόμετρο. Με αυτό τον τρόπο αναλύει και καταλήγει στις πιο δημοφιλείς μάρκες για κάθε μία από τις 15 χώρες ξεχωριστά: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σουηδία.

Από τα στοιχεία συνάγεται ότι η Michelin αποτελεί αδιαφιλονίκητη πρώτη στις επιλογές των Ευρωπαίων, κάτι που είχε πετύχει και το 2015. Ο Bibendum λοιπόν καταλαμβάνει το ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην επιλογή των Βέλγων, των Ισπανών, των Δανών, των Βρετανών, των Λουξεμβούργιων και των Πορτογάλων οδηγών.

Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται η Continental με σαφή άνοδο σε σχέση με πέρυσι, αλλά χωρίς τελικά να καταφέρει να εκθρονίσει από την πρώτη θέση τη Michelin. Και τούτο παρότι σημείωσε πρωτιά σε αγορές όπως αυτές της Ελβετίας και της Ολλανδίας, αλλά και στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, στη Γερμανία.

Για την τρίτη θέση υπήρξε μάχη μεταξύ των Hankook και Bridgestone, με τελικά να επικρατεί η πρώτη. Η Bridgestone σημείωσε μάλιστα και πρωτιά στην αγορά της Ιρλανδίας, ενώ κατέλαβε και τη δεύτερη θέση στην Ισπανία. Η Hankook από τη μεριά της ήταν η δεύτερη πιο αναζητώμενη μάρκα στη Γαλλία και στη Γερμανία.

[Πηγή quelpneu μέσω caradisiac]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube