Νέο Volkswagen Scirocco GTS: H επιστροφή ενός αυθεντικού GT!

Νέο Volkswagen Scirocco GTS: H επιστροφή ενός αυθεντικού GT!

Στην Ελλάδα η νέα ειδική έκδοση του Scirocco

Η VW αναβιώνει με έναν ξεχωριστό τρόπο το ύφος του πρώτου Scirocco GTS που λανσαρίστηκε το 1982 μέσα από μia ειδική έκδοση του δίλιτρου Scirocco.
 
Το πρώτο GTS ξεχώριζε από τις χαρακτηριστικές ρίγες που διέτρεχαν όλο το αμάξωμα, τα σπορ (για την εποχή) καθίσματα και το χαρακτηριστικό σε σχήμα μπάλας του golf στον επιλογέα που είχαμε δει και στο Golf GTi



Σήμερα, αυτά τα χαρακτηριστικά αναβιώνουν στο σύγχρονο GTS με τις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, τις κόκκινες δαγκάνες φρένων και το νέο αεροδυναμικό πακέτο της Volkswagen R, που περιλαμβάνει πιο «επιθετικούς» προφυλακτήρες, σπόιλερ, μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος της οροφής και νέο διαχύτη. Τα καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέπτες είναι βαμμένα μαύρα και όπως στο θρυλικό Scirocco GTS του ’82, περιλαμβάνονται δύο διακοσμητικές διάφανες ματ λωρίδες με κόκκινες ρίγες που διατρέχουν κατά μήκος το αμάξωμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: VW Scirocco R

Επίσης, το νέο Scirocco σηματοδοτούν τα 3D λογότυπα GTS εμπρός και πίσω. Το Scirocco GTS  διατίθεται σε έξι αποχρώσεις σε ότι αφορά στο αμάξωμα, τις «Deep Black», «Indium Grey», «Urano Grey», «Pure White», «Oryx White» και «Flash Red».
 
Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός μας δίλιτρος TFSI που αποδίδει 220 PS και να επιταχύνει στα 0-100 km/h σε 6,5¨, τερματίζοντας το κοντέρ στα 246 km/h. Το στάνταρ κιβώτιο είναι χειροκίνητο 6 σχέσεων και προαιρετικά προσφέρεται το, επίσης 6άρι, διπλού συμπλέκτη DSG που έχει κατά 2 km/h μικρότερη τελική.
 
 
Σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό ξεχωρίζουμε τη μαύρη εσωτερική επένδυση οροφής, τις διακοσμητικές λεπτομέρειες σε «Piano Black» στην κεντρική κονσόλα, στο ταμπλό, και τις εσωτερικές λαβές θυρών, τα λογότυπα GTS στα μαρσπιέ, τα πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι, το δερμάτινο sport πολυλειτουργικό τιμόνι με κόκκινες ραφές και λογότυπο GTS (επιπλέον χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στην έκδοση με κιβώτιο DSG), τις επενδύσεις καθισμάτων από ύφασμα και δέρμα (με λογότυπο GTS στο πάνω μέρος των προσκέφαλων) και κόκκινη ραφή, τη λαβή στον επιλογέα ταχυτήτων σε σχήμα μπάλας του golf και τις κόκκινες λεπτομέρειες στις ζώνες ασφαλείας, στη λαβή του χειρόφρενου, στον επιλογέα ταχυτήτων, στο κεντρικό υποβραχιόνιο και στα πατάκια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube