1.000.000 κομμάτια έπιασε το Škoda Superb

1.000.000 κομμάτια έπιασε το Škoda Superb

H Škoda κατασκεύασε το εκατομμυριοστό Superb, συμπεριλαμβανομένων 250.000 της τελευταίας τρίτης γενιάς.

Η Škoda γιορτάζει ένα νέο ορόσημο που αφορά την παραγωγή της ναυαρχίδας Superb.

Πιο συγκεκριμένα, η Škoda κατασκεύασε το εκατομμυριοστό Superb, με το επετειακό μοντέλο που βγήκε από το εργοστάσιο στο Kvasiny να είναι μια πλήρως εξοπλισμένη έκδοση Laurin & Klement. Η τρίτη γενιά βοήθησε αρκετά στην επίτευξη αυτού του στόχου, μιας και από πρώτη κυκλοφορία της τον Μάρτιο του 2015, έχουν παραχθεί 250.000 οχήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Škoda Superb 2.0 TDI 190 PS DSG

«Αυτό το ορόσημο παραγωγής είναι μια εντυπωσιακή επίδειξη της υψηλής παραγωγικής ικανότητας της Škoda και των εργαζομένων της», είπε ο Michael Oeljeklaus, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Παραγωγή και τα Logistics. Και κατέληξε λέγοντας «Το όνομα Superb αντιπροσωπεύει ένα από τα καλύτερα και πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα στην μεσαία κατηγορία οχημάτων».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Škoda Kodiaq

Η τρίτη γενιά του Škoda Superb ξεκίνησε την εμπορική της καριέρα πριν περίπου δύο χρόνια και έφερε στην φίρμα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με έντονες ακμές και πληθώρα στοιχείων από ακριβότερα μοντέλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το πρωτότυπο του νέου Škoda Karoq [video]

Τέλος, τα στοιχεία της παραγωγής δείχνουν την επιτυχία που απολαμβάνει η ναυαρχίδα της Škoda. Η πρώτη γενιά ξεκίνησε την παραγωγή της το 2001 και η ολοκληρώθηκε με 136.100 οχήματα, με την δεύτερη που κατασκευάστηκε μεταξύ του 2008 και του 2015 να κάνει άλμα παραγωγής στα 618.500 οχήματα.

[Πηγή Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube