Το νέο Opel Grandland X στην Ελλάδα: Τιμές και εξοπλισμός [video]

Το νέο Opel Grandland X στην Ελλάδα: Τιμές και εξοπλισμός [video]

To νέο κόμπακτ C-SUV της Opel, το Grandland X, διατίθεται πλέον και στην Ελλάδα. Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο και τον εξοπλισμό κάθε έκδοσης.

Το Grandland X είναι το νέο μοντέλο της Opel στην ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία SUV. Κατηγορία που μόνο στο κόμπακτ κομμάτι της το μερίδιο αυξηθεί από 7% το 2010, σε σχεδόν 20%, σήμερα.

Το νέο Grandland X έρχεται στην αγορά ως το τρίτο μέλος της οικογένειας Opel X και κορυφαίο από πλευράς μεγέθους μέσα στην γκάμα της γερμανικής εταιρείας, εμπρός από τα Crossland X και Mokka X, που είναι κατά 20 cm περίπου μικρότερα σε μήκος. Μια προσθήκη που επεκτείνει κλείνοντας το κενό σε αυτή την πολύ δημοφιλή κατηγορία.

Οι διαστάσεις του νέου Grandland X είναι 4,48 m σε μήκος, 1,86 σε πλάτος και 1,61 m σε ύψος. Το μακρύ μεταξόνιο των 2.675 mm δημιουργεί ευρύχωρο περιβάλλον για πέντε άτομα, ενώ ο χώρος αποσκευών των 514 lt (1.652 lt με ριγμένα τα καθίσματα) καλύπτει επαρκώς την ανάγκη για τις αποσκευές τους.

Ο βασικός εξοπλισμός του νέου Grandland X περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Φώτα ημέρας LED, πίσω φώτα LED και τα συστήματα Αναγνώρισης Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) βασισμένο σε κάμερα, Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Road Sign Recognition), έξυπνη προσαρμογής ταχύτητας Cruise Control, υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist). Ακόμα υπάρχουν Radio R4.0 με δυνατότητα τηλεφώνου Bluetooth hands-free, σύστημα κλιματισμού με φίλτρο σωματιδίων και οσμών, καθίσματα comfort με ποικίλες δυνατότητες ρύθμισης και διαιρούμενο 40:60/αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα.

Επίσης, το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar που περιλαμβάνει Wi-Fi Hotspot και νέες υπηρεσίες όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο και αναζήτηση χώρου στάθμευσης, προσφέρεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Opel Grandland X

Όπως σε όλα τα μοντέλα Opel, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη συνδεσιμότητα με την τελευταία γενιά των συστημάτων IntelliLink συμβατών με Android Auto και Apple CarPlay, Επίσης, τα Smartphones φορτίζονται ακόμα και ασύρματα μέσω επαγωγικής φόρτισης, ενώ για όσους επιθυμούν κορυφαία εμπειρία ήχου, διατίθεται premium ηχοσύστημα Denon με οκτώ ηχεία και ένα subwoofer.

IntelliGrip και συστήματα υποστήριξης
Το Grandland X εξοπλίζεται προαιρετικά με το ηλεκτρονικό σύστημα IntelliGrip που βελτιώνει την πρόσφυση σε ποικίλες οδηγικές συνθήκες μέσω πέντε προγραμμάτων οδήγησης. Το IntelliGrip προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους κινητήριους τροχούς, επιτρέπει ανάλογα την ολίσθησή τους, ενώ προσαρμόζει και τις αλλαγές σχέσεων στο αυτόματο σασμάν, καθώς και την απόκριση του γκαζιού.

Το Grandland X περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του μία γκάμα συστημάτων υποστήριξης του οδηγού: Αναγνώριση Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού, Αναγνώριση Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), Υποβοήθηση Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360°. Στα προαιρετικά συστήματα περιλαμβάνεται το Αυτόματο Σύστημα Προσαρμογής Ταχύτητας (Automatic Cruise Control).

Η Opel εξοπλίζει το Grandland X με το κορυφαίο σύστημα φωτισμού που διαθέτει, τους προβολείς LED του Προσαρμοζόμενου Συστήματος Εμπρόσθιου Φωτισμού [Adaptive Forward Lighting (AFL)]. Έτσι, λειτουργίες όπως ο φωτισμός των στροφών, η υποστήριξη μεγάλης σκάλας και αυτόματης ρύθμισης ύψους δέσμης, εγγυώνται βέλτιστο φωτισμό του δρόμου σε όλες τις συνθήκες.

Αρχικά με δύο κινητήρες
Αρχικά το Grandland X θα διατίθεται με γκάμα δύο κινητήρων που συνδυάζονται είτε με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ το σύστημα stop/start ανήκει στο βασικό εξοπλισμό.

1. Αλουμινένιος βενζινοκινητήρας 1.2 τούρμπο, άμεσου ψεκασμού, μέγιστης ισχύος 130 PS και μέγιστης ροπής 23,4 kgm στις 1.750 rpm. H τυποποιημένη κατανάλωση κατά NEDC είναι στην πόλη 6,0-6,4 l/100 km, εκτός πόλης 4,5-4,9 l/100 km, μικτός κύκλος 5,1-5,5 l/100 km και με εκπομπές 127-117 g/km CO2.

2. Τουρμποντίζελ 1.6, μέγιστης ισχύος 120 PS και μέγιστης ροπής αποδίδει μέγιστη ροπή 30,6 kgm στις 1.750 rpm H τυποποιημένη κατανάλωση κατά NEDC είναι στην πόλη 4,7-5,1 l/100 km, εκτός πόλης 3,5-4,2 l/100 km, μικτός κύκλος 4,0-4,6 l/100 km και με εκπομπές 118-104 g/km CO2.

Στο άμεσο μέλλον αναμένεται ένας ακόμα κινητήρας τουρμποντίζελ δύο λίτρων, ενώ ένα νέο 8άρι αυτόματο σασμάν θα έρθει να προστεθεί κι αυτό στην γκάμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube