Μ performance Package για την BMW 4 [νέα ενημέρωση+video]

Μ performance Package για την BMW 4 [νέα ενημέρωση+video]

Η BMW διαθέτει μια σειρά βελτιώσεων στα δυναμικά χαρακτηριστικά και στην αισθητική της νέας Σειράς 4 που θα είναι διαθέσιμη από το Νοέμβριο.

Οι βελτιώσεις αποτελούν μέρος της σειράς M-Performance και περιλαμβάνουν βελτιώσεις στα δυναμικά χαρακτηριστικά, αλλά και αισθητικές αλλαγές στην εικόνα της επερχόμενης Σειράς 4, προσομοιώνοντάς την με τη μελλοντική M4, την αντικαταστάτρια της Μ3 κουπέ που σταμάτησε να υφίσταται ως όνομα.

Όπως και με παρόμοια πακέτα που έχουμε δει να διατίθενται στις πρόσφατες BMW, το πακέτο M-Performance της Σειράς 4 αποτελείται από ένα «επιθετικό» στην όψη body kit, διάφορες αναβαθμίσεις στις επενδύσεις και στη διακόσμηση της καμπίνας, μια σειρά από σπορ ρυθμίσεις στην ανάρτηση και νέες 20άρες ζάντες και λάστιχα. Επίσης για την πλειονότητα των κινητήρων –τρεις από τους τέσσερις προς το παρόν διατιθέμενους-  θα υπάρχει και μια μικρή βελτίωση στην τιμή της ισχύος και της ροπής.

Πλήρες ή κομμάτι κομμάτι
Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέγουν το πλήρες πακέτο M-Performance ή ξεχωριστά στοιχεία, τα οποία θα είναι διαθέσιμα και θα τοποθετούνται από τους κατά τόπους αντιπροσώπους.

To πακέτο M-Performance για τη νέα Σειρά 4 περιλαμβάνει πιο βαθύ εμπρός προφυλακτήρα με ανθρακονημάτινο splitter και πιο φαρδιές εισαγωγές αέρα, φώτα xenon με στεφάνι LED, διακοσμήσεις μαύρου χρωμίου περιλαμβανομένης και της μάσκας, βράγχια εξαερισμού στα εμπρός φτερά, πλαίσιο παραθύρων και εξάτμισης, ανθρακονημάτινη σκάφη στους εξωτερικούς καθρέφτες, πλαϊνά αυτοκόλλητα, φαρδύτερα μαρσπιέ, ανθρακονημάτινο σπόιλερ πίσω και νέο πίσω προφυλακτήρα με εξαγωγές αέρα και ενσωματωμένο διαχύτη.

Στην καμπίνα, το τιμόνι είναι τριάκτινο με κόκκινο δαχτυλίδι στις 12:00 και φωτεινούς ενδείκτες για αλλαγή ταχύτητας, οι ραφές στα καθίσματα έχουν σπορ φυτίλι, ο λεβιές και το χειρόφρενο είναι από κάρμπον με δερμάτινη επένδυση στη λαβή. Ανθρακονημάτινο φινίρισμα διαθέτει επίσης ο λεβιές του αυτομάτου κιβωτίου, λωρίδες από κάρμπον και αλκαντάρα στο σαλόνι, πεντάλ από ενισχυμένο χάλυβα, ειδικά σχεδιασμένο footrest και πατάκια BMW M Performance.

Από 16 έως 34 PS
Η BMW, μαζί με το πακέτο M-Performance της Σειράς 4, προσθέτει περίπου 16 PS και 4,1 kgm στο στάνταρ μοτέρ τούρμπο της 420d, ανεβάζοντάς το στους 200 PS και στα 42,8 kgm. Στην 430d  η ισχύς ανεβαίνει κατά 27 PS και 4,1 kgm, φτάνοντας τους 272 PS.

Ομοίως αύξηση δίνει το M-Performance και στο κορυφαίο προς το παρόν μοντέλο της γκάμας, την 435i με τον 3λιτρο 6κύλινδρο τούρμπο. Εδώ η αύξηση ισχύος είναι ακόμη πιο γενναιόδωρη, κατά 34 PS και 5,1 kgm, ανεβάζοντάς την αντίστοιχα στους 340 PS και στα 45,9 kgm.

Η BMW επιβεβαιώνει ότι η αύξηση της ισχύος και στα τρία μοτέρ επετεύχθη μέσω αναθεωρήσεων στο λογισμικό της διαχείρισης των κινητήρων και μέσω νέας εξάτμισης. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Γερμανό κατασκευαστή, είναι μια «αισθητή αύξηση των επιδόσεων» και στα τρία 4άρια «χωρίς καμία αύξηση στην κατανάλωση ή στις εκπομπές CO2», ενώ το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης BMW M Performance βελτιώνει την ελκτική πρόσφυση στις στροφές.

Το πακέτο περιλαμβάνει μαζί χρωμιωμένες εξατμίσεις ή με ανθρακονημάτινη διακόσμηση στην 435i. Στα υπόλοιπα στοιχεία της δυναμικής αναβάθμισης περιλαμβάνονται φρένα με κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί δαγκάνες δίσκων και σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες των 20”, σε δύο σχέδια και στην τυπική διχρωμία των Μ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube