FIAT: Ορόσημο παραγωγής για το 500

FIAT: Ορόσημο παραγωγής για το 500

Το εμβληματικό FIAT πωλείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με το 80% των πωλήσεων να είναι εκτός Ιταλίας, καθιστώντας το, το πιο «παγκόσμιο» μοντέλο της ιταλικής εταιρείας.

Το Fiat 500 με αριθμό παραγωγής 2.000.000 κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο στο Tychy (Τίσι) της Πολωνίας χθες. Πρόκειται για ένα Fiat 500C Collezione, με δίχρωμη, λευκή και γκρι, εμφάνιση Primavera που τροφοδοτείται από τον TwinAir Turbo 85 PS και προορίζεται για την ιταλική αγορά.

Η νέα ειδική σειρά αναδεικνύει το διαχρονικό ύφος και το σχεδιασμό των 500, τη μοναδική γοητεία και το μοντέρνο χαρακτήρα τους, με νέους συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών για ένα φρέσκο, κομψό ύφος. Έρχονται με πλούσιο βασικό εξοπλισμό, όπως ζάντες 16 ιντσών, χρωμιωμένες λεπτομέρειες, μια γκρι/λευκή γραμμή να «αγκαλιάζει» το αυτοκίνητο και το λογότυπο "Collezione" στην πίσω πόρτα.

Η παραγωγή του συγκεκριμένου 500 αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο περηφάνιας για την εταιρία, σε μια ιστορία με αρκετές επιτυχίες. Το εμβληματικό μικρό FIAT πωλείται σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Πάνω από το 80% των πωλήσεων προορίζονται για εκτός ιταλική αγοράς και για πέντε χρόνια ήταν το best seller στην Ευρώπη στην κατηγορία του*, με μερίδιο αγοράς 14,6% στο τέλος του 2017.

FIAT 500 Collezione1

Επιπλέον, στο ενδέκατο έτος πωλήθηκαν περίπου 60.000 μονάδες στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2018 - ρεκόρ όλων των εποχών για τα σημερινά 500. Και πάλι, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, το 500 ήταν ο ηγέτης της αγοράς σε εννέα χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Βέλγιο, Ελβετία, , Κροατία και Σλοβενία) και βρισκόταν στις πρώτες τρεις θέσεις σε άλλες επτά χώρες (Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Σλοβακία, Ρουμανία και Βουλγαρία).

Οι 30 ειδικές εκδόσεις που λανσαρίστηκαν τα τελευταία 11 χρόνια, τόσο από τη FIAT όσο και από την Abarth, είναι ένα από τα μυστικά της απρόσκοπτης επιτυχίας του 500. Το FIAT 500 υπήρξε ανέκαθεν ένα trendsetter που, ενώ παραμένει πιστό σε αυτό πρεσβεύει, πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για εξερεύνηση άγνωστων πεδίων για ένα αστικό αυτοκίνητο. Από τη μόδα και τα πολυτελή γιότ έως τη συνδεσιμότητα. Η ειδική έκδοση Collezione του FIAT 500, η οποία «κλείνει το μάτι» στον κόσμο της μόδας, ακολουθεί τα βήματα των ειδικών περιορισμένων εκδόσεων - το 500-60esimo και το Anniversario - που κυκλοφόρησαν πέρυσι για τα πρώτα 60 χρόνια του 500.

Η παραγωγή του εμβληματικού Fiat ξεκίνησε στο Tychy της Πολωνίας το 2007, όταν παρουσιάστηκε το νέο μοντέλο. Ήταν επίσης το πρώτο αυτοκίνητο πόλης στον κόσμο, που κέρδισε τον τίτλο Αυτοκίνητο της Χρονιάς το ίδιο έτος. Με περισσότερες από 200.000 μονάδες το χρόνο, για τη FIAT όσο και την Abarth, σήμερα το εργοστάσιο της Πολωνίας είναι ένα από τα πιο προηγμένα εργοστάσια της FCA παγκοσμίως. Ακόμα, ήταν ένα από τα πρώτα που έλαβαν πιστοποίηση World Class Manufacturing Gold.
*(Εκδόσεις FIAT και Abarth συνολικά)

FIAT 500 Collezione 2

[Πηγή: FIAT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube