Έρευνα: Το ένα στα τέσσερα καινούργια αυτοκίνητα στην Ευρώπη το 2016 ήταν SUV/Crossover

Έρευνα: Το ένα στα τέσσερα καινούργια αυτοκίνητα στην Ευρώπη το 2016 ήταν SUV/Crossover

Τα στοιχεία της JATO δείχνουν σαφώς ότι σε λίγα χρόνια η αυτοκίνηση θα έχει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Πριν από λίγες ημέρες είχατε διαβάσει ένα άρθρο που βασιζόταν στα στοιχεία της JATO και αναφερόταν στην αγορά αυτοκινήτου για το 2016 σε παγκόσμια βάση.

Η πιο δημοφιλής κατηγορία ήταν τα SUV και τα crossover, με την αύξηση των πωλήσεών τους να αγγίζει το 20% σε σχέση με το 2015. Για την αγορά της Ευρώπης αυτό σημαίνει ότι το 25% των καινούργιων αυτοκινήτων που πουλήθηκαν ήταν SUV/crossover, ενώ για το 2015 το αντίστοιχο μέγεθος ήταν 21%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παγκόσμια αύξηση των πωλήσεων για το 2016

Η αύξηση των πωλήσεων έχει να κάνει με τα μοντέλα όλων των κατηγοριών μεγέθους και μάλιστα όταν τα αντίστοιχά τους συμβατικά μοντέλα χάνουν έδαφος. Τα μόνα SUV που έχασαν μερίδιο (12%) το 2016 ήταν τα μεγάλα, μόνο εκείνα των μαζικών κατασκευαστών όμως. Οι αντίστοιχου μεγέθους premium επιλογές σημείωσαν αύξηση 22%.

Η κατηγορία με τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν εκείνη των κόμπακτ premium μοντέλων που κέρδισε 40% και στην οποία η BMW X1 βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων. Ανεξαρτήτως κατηγορίας, το best seller crossover ήταν για μια ακόμα χρονιά το Nissan Qashqai.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το ανανεωμένο Nissan Qashqai παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης [video]

Εάν αναλογιστούμε τώρα ότι με το πέρασμα του χρόνου οι επιλογές στα εν λόγω μοντέλα θα γίνονται όλο και περισσότερες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το η άνοδος θα συνεχιστεί και το 2017.

[Πηγή: Automotive News Europe, JATO]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube