Επίσημο: Πιο ελαφριά Audi RS4 και RS5 Coupé Carbon Edition

Επίσημο: Πιο ελαφριά Audi RS4 και RS5 Coupé Carbon Edition

Με αντίστοιχη δίαιτα 60 και 80 kg, με χρήση πολυμερών υλικών ενισχυμένων με ίνες άνθρακα και ακόμη ελαφρύτερες αλουμινένιες ζάντες.

Η Audi προσέθεσε στην γκάμα των RS4 Avant και RS5 Coupé, το νέο μοντέλο «Carbon Edition», δύο σημαντικά πιο ελαφριές εκδόσεις προς χάριν των επιδόσεων και της οδικής συμπεριφοράς.

Οι ελαφρύτερες αυτές εκδοχές έρχονται με το εμπρός σπόιλερ, τα πλευρικά μαρσπιέ και το διαχύτη κατασκευασμένα από πολυμερές υλικό ενισχυμένο μα ανθρακόμημα (CFRP). Οι πλευρικοί καθρέφτες είναι επίσης κατασκευασμένοι από CFRP, ενώ ειδικά για το RS5 Coupé από το ίδιο υλικό είναι φτιαγμένη η οροφή και η πίσω πτέρυγα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Audi RS5

Νέα προσθήκη στο εξωτερικό είναι το φινίρισμα σε ματ αλουμίνιο, ενώ οι 20άρες 5άκτινες ζάντες αντικατέστησαν τις 19” των στάνταρ μοντέλων. Οι 20άρες αυτές διαθέτουν φρεζαριστά αυλάκια που απαιτούν διαφορετική κατασκευαστική διαδικασία που η Audi φυλάει μόνο για τα μοντέλα σούπερ σπορ ή τα αγωνιστικά της. Εδώ να σημειώσουμε ότι παρόλη την αύξηση στη διάμετρο, κάθε τροχός μείωσε κατά δύο κιλά το μη φερόμενο βάρος από το αυτοκίνητο.



Στην καμπίνα και τα δύο τετρακίνητα Audi έχουν ενθέσεις CFRP, καθώς και καθίσματα ντυμένα με μαύρο δέρμα Nappa που κάνει κοντράστ με τις κόκκινες ραφές. Κατά τα λοιπά, στο σαλόνι συναντάς ό,τι και στο στάνταρ μοντέλα, περιλαμβανομένων του Audi Virtual Cockpit, με την 8,3ιντση οθόνη αφής και το 12,3άρι καντράν.

 

Τα Audi RS4 και RS5 Coupé Carbon Edition «αδυνάτισαν», όπως είπαμε, κατά 60 και 80 kg αντίστοιχα από τα στάνταρ μοντέλα, αλλά ακόμη κι έτσι το πρώτο ζυγίζει 1.730 και το δεύτερο 1.585 kg. Και τα δύο κινούνται από τον ίδιο 2,9λιτρο κινητήρα V6, όπως και τα στάνταρ μοντέλα, με 450 PS/5.700-6.700 rpm και 61,2 kgm/1.900-5.00 rpm που συνδυάζεται με αυτόματο σασμάν tiptronic οκτώ σχέσεων. Η Audi δεν ανακοινώνει βελτίωση στις επιδόσεις που είναι για το τυπικό σπριντ των 0-100 km/h 4,1” για το RS4 και 3,9” για το RS5 Coupé. Τέλος, να πούμε ότι τα Carbon Edition έχουν στάνταρ το πίσω διαφορικό quattro Sport, ενώ η σπορ ανάρτηση RS με Dynamic Ride Control, τα κεραμικά φρένα και το Dynamic Steering παραμένουν στον κατάλογο των έξτρα.

 

Η τιμή των Audi RS4 και RS5 Coupé Carbon δεν είναι ακόμη διαθέσιμη από την ελληνική αντιπροσωπεία, αλλά υπολογίζουμε ότι θα είναι 20 χιλιάρικα πάνω από τα €117.750 του στάνταρ RS5 και ελαφρά λιγότερο πάνω από την τιμή του στάνταρ RS4 όταν την ανακοινώσουν αυτή και στην Ελλάδα.

[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube