Το εκατομμυριοστό FIAT Panda 4ης γενιάς βγήκε από το εργοστάσιο

Το εκατομμυριοστό FIAT Panda 4ης γενιάς βγήκε από το εργοστάσιο

Άλλο ένα σημαντικό ορόσημο για ένα μοντέλο που γράφει Ιστορία επί 37 χρόνια.

Μη νομίσετε ότι το Panda έχει παραχθεί σε μόνο ένα εκατομμύριο «αντίτυπα» από το 1980 που πρωτοπαρουσιάστηκε. Η συνολική παραγωγή του από τότε έχει φτάσει τα 7,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Το ένα εκατομμύριο αφορά στη σημερινή, 4η γενιά του μοντέλου. Και το εκατομμυριοστό σύγχρονο Panda ήταν ένα λευκό City Cross 1.2 69 ίππων που βγήκε χθες από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου G. Vico στο Pomigliano d’ Arco, κοντά στη Napoli, και θα πουληθεί στην Ιταλία.

Το Panda είναι το μπεστ-σέλερ της κατηγορίας του (μίνι πόλης) στην Ευρώπη από το 2016 και στην 37χρονη ιστορία του έχει θέσει κάμποσα σημαντικά ορόσημα.

Για παράδειγμα, το Panda 4x4 του 1983 ήταν το πρώτο τετρακίνητο μίνι. Το 1986, το Panda ήταν το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας του με κινητήρα ντίζελ. Το 2004 έγινε το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του που κέρδισε τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς (CoTY). Και την ίδια χρονιά έγινε το πρώτο αυτοκίνητο πόλης που σκαρφάλωσε στο base camp του όρους Everest, στα 5.200 μέτρα υψόμετρο.

Το 2006, το Panda ήταν το πρώτο μίνι πόλης μαζικής παραγωγής που μπορούσε να κινείται με φυσικό αέριο (CNG) και από το 2007 είναι το ευρωπαϊκό μπεστ-σέλερ στα αυτοκίνητα φυσικού αερίου. Η FIAT περηφανεύεται ότι το Panda είναι το μόνο μοντέλο της κατηγορίας του που διατίθεται  με κινητήρες βενζίνης, ντίζελ, υγραερίου (LPG) και φυσικού αερίου (CNG). Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε χειροκίνητα και αυτοματοποιημένα μηχανικά κιβώτια, και ανάμεσα σε τέσσερις εκδόσεις με διαφορετικό χαρακτήρα: Panda, City Cross, 4x4 και Panda Cross 4x4.

[Πηγή: FIAT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube