Δύο νέοι κινητήρες για το VW Polo

Δύο νέοι κινητήρες για το VW Polo

Πρόκειται για τον 1.0 ΜPI EVO των 80 ίππων και τον 1.5 ΕVO των 150 ίππων.

Tο νέο Polo ενισχύει τη γκάμα του με δύο νέους κινητήρες βενζίνης. Πρόκειται για τον  1.0 ΜPI EVO των 80 ίππων που διατίθεται στην έκδοση Trendline αντί € 13.900 και τον  1.5 ΕVO των 150 ίππων που προσφέρεται στην έκδοση R-Line και στην τιμή των € 21.600.

Ο πιο ενδιαφέρων από τεχνολογική άποψη κινητήρας είναι ο 1.5 TSI EVO 150PS, ο οποίος αποτελεί εξέλιξη του 1.4 TSI ACT. Ο κινητήρας διαθέτει επίστρωση APS (Atmospheric plasma spray) στους κυλίνδρους, δημιουργώντας μικροσκοπικούς θύλακες λίπανσης με αποτέλεσμα να μειώνονται οι τριβές που υφίστανται τα ελατήρια κατά την κίνηση του εμβόλου και έτσι να απάγεται καλύτερα η θερμότητα. Συνολικά, διακρίνεται από οικονομικότερη κατανάλωση καυσίμου και μακροζωία.

Από εμπορική άποψη πιο σημαντικός είναι ο νέος 1.0 MPI EVO 80PS, ο οποίος θα αποτελέσει πλέον τον εισαγωγικό κινητήρα της γκάμας. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα καινοτόμο κινητήρα της Volkswagen. Για πρώτη φορά η νέα τεχνολογία που έχει παρουσιάσει η μάρκα σε μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών, ενσωματώνεται στο νέο Polo και μάλιστα σε MPI κινητήρα. Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι ακόμα καλύτερες επιδόσεις με μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση εντός πόλης σε σύγκριση με τον 1.0 MPI 75PS κινητήρα, τον οποίο αντικαθιστά, είναι μειωμένη σχεδόν κατά 2 lt/100km, προσφέροντας οικονομία που υπερβαίνει το 30%.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube