Αύξηση 5,5% των πανευρωπαϊκών πωλήσεων τον Αύγουστο

Αύξηση 5,5% των πανευρωπαϊκών πωλήσεων τον Αύγουστο

Αύξηση κατά 5,5% σημείωσαν πανευρωπαϊκά οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Αύγουστο, σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2016, συνεχίζοντας και επιταχύνοντας την αύξηση κατά 2,6% που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο.

Συνολικά οι πωλήσεις έφτασαν τις 903.143 οχήματα στην ΕΕ και τις χώρες EFTA για τον μήνα Αύγουστο και στα 1,19 εκατομμύρια οχήματα τον Ιούλιο, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Ένωσης Κατασκευαστών ACEA, η οποία εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Στο οκτάμηνο του 2017, οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν κατά 4,4% σε σχέση με πέρσι, στα 10,56 εκατομμύρια οχήματα.

Το Volkswagen Group, το οποίο ακόμα ταλανίζεται από τις επιπτώσεις του σκανδάλου ντίζελ, πέτυχε τον περασμένο Αύγουστο αύξηση των πωλήσεων κατά 2,8%. Σε αυτό συνέβαλαν κυρίως η Skoda, η SEAT και η Audi. Πιο συγκεκριμένα η Skoda πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 15%, ο όγκος των πωλήσεων της SEAT αυξήθηκε κατά 12% και της Audi κατά 5%. Αντίθετα οι πωλήσεις της Volkswagen μειώθηκαν κατά 4,4% και της Porsche κατά 10%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Škoda: 15.000.000 οχήματα υπό τη σκέπη του VW Group

Οι μεγάλες κερδισμένες εταιρείες μέσα στον Αύγουστο όμως ήταν αναμφίβολα η Nissan, η Renault και η Toyota. Η πρώτη είδε αύξηση των πωλήσεων κατά 17%,  κάτι που οφείλεται κυρίως στο ανανεωμένο Qashqai, το Renault Group αύξησε τις μηνιαίες ταξινομήσεις κατά 13%, ενώ το ίδιο ποσοστό αύξησης πέτυχε και η Toyota. Ακολούθησε η FCA με αύξηση 9,8%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Toyota: Το C-HR θα ξεπεράσει τις 100.000 στην Ευρώπη

Από τον Όμιλο PSA η Peugeot αύξησε τις πωλήσεις της κατά 11%, η Citroen κατά 5,8% αλλά η DS σημείωσε πτώση της τάξης του 9,8%. Μικρή πτώση της τάξης του 3,5% κατά το μήνα Αύγουστο σημείωσαν και οι πανευρωπαϊκές πωλήσεις της Ford.

Οι ταξινομήσεις του BMW Group είχαν επίσης μια ελαφρά άνοδο κατά 2,5%, που επιμερίζονται σε άνοδο των πωλήσεων της BMW κατά 3,8%, αλλά πτώση αυτών της MINI κατά 3,2%. Σαφώς πιο ισχυρή ανοδική τάση για τον ίδιο μήνα είχε ο Όμιλος της Mercedes-Benz, με τα μοντέλα Mercedes να σημειώσουν αύξηση πωλήσεων 9,1% και τα Smart κατά 11%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων του BMW Group ξεπέρασαν τα 50.000 αυτοκίνητα από την αρχή του χρόνου

Η τάση πάντως στις δύο μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης ήταν διαφορετική. Στη Γερμανία σημειώθηκε άνοδος των πωλήσεων κατά 3,5%, την ίδια στιγμή που στη Μ. Βρετανία σημειώθηκε πτώση κατά 6,4%. Συνεχίστηκε έτσι μια πτωτική τάση που είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων είχαν μειωθεί κατά 9,3%.

Στη Γαλλία ωστόσο οι ταξινομήσεις μέσα στον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 9,4%, στην Ιταλία ακόμα περισσότερο, κατά 16%, όπως και στην Ισπανία, όπου σημειώθηκε άνοδος κατά 13%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Κυρίαρχα τα SUV και crossover στην Ευρώπη με μερίδιο αγοράς στο 28%

Σε άλλες αγορές αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη πτώση, κατά 21%, νέων αυτοκινήτων στην Ιρλανδία, ως αποτέλεσμα της πλημμύρας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τη Μ.Βρετανία. Πτωτική τάση είχαν και οι αγορές του Βελγίου και της Ρουμανίας, με 8,1 και 3,3% αντίστοιχα.

[Πηγή ACEA]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube