Από €14.850 το νέο Citroën C4 Cactus

Από €14.850 το νέο Citroën C4 Cactus

Η διάθεση του νέου C4 Cactus έχει πλέον ξεκινήσει στη χώρα μας, με εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού.

Το ανανεωμένο C4 Cactus έχει αναλάβει μια πολύ ενδιαφέρουσα αποστολή να φέρει σε πέρας για τη γκάμα της γαλλικής εταιρείας.

Να αντικαταστήσει τόσο το προηγούμενο μοντέλο, όσο και το κλασικό χάτσμπακ C4 που πλέον έχει καταργηθεί. Γι’ αυτό και η Citroen το πλασάρει ως ένα συμβατικό μικρομεσαίο.

Η γκάμα του περιλαμβάνει τους βραβευμένους κινητήρες βενζίνης της οικογένειας PureTech, με απόδοση 82 (ατμοσφαιρικός) και 110 ή 130 PS (τούρμπο). Η ισχυρότερη έκδοση έχει χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ενώ οι άλλες δύο 5άρι. Ωστόσο εάν θέλετε αυτόματο, η μοναδική επιλογή είναι η 110άρα έκδοση με το ΕΑΤ6, ένα κλασικό αυτόματο κιβώτιο της ιαπωνικής Aisin, με πολύ καλή λειτουργία.

Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα προς το παρόν η μόνη επιλογή είναι ο 1.6 BlueHDi που είναι εξαιρετικά αποδοτικός και οικονομικός. Αποδίδει 100 PS, συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο και οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 94 g/km.

Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι τέσσερα: Το βασικό Live, το Feel και πλουσιότερο Comfort Plus και το κορυφαίο Shine. Ήδη από το βασικό είναι στάνταρ έξι αερόσακοι και ESP, speed limiter και cruise control, τιμόνι ρυθμιζόμενο σε ύψος και απόσταση, air condition, έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών με Bluetooth και θύρα USB, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι καθρέφτες, διαιρούμενο πίσω κάθισμα, τροχοί 16 ιντσών και κανονική ρεζέρβα, καθώς και τα αμορτισέρ με υδραυλικά bump stops που υπόσχονται κορυφαία άνεση (πλην του κινητήρα των 82 PS).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Citroën C4 Cactus

Η έκδοση Feel έχει επιπλέον προβολείς ομίχλης, αυτόματο κλιματισμό, φώτα και καθαριστήρες, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, δέρμα στο τιμόνι και το λεβιέ καθώς και ζάντες αλουμινίου. Σε αυτό το πακέτο, η Comfort Plus προσθέτει τα advanced comfort seats, το σύστημα mirron screen στο infotainment, κάθισμα συνοδηγού με ρύθμιση υποστήριξης στη μέση καθώς και πιο νεανικές επενδύσεις στην καμπίνα.

Η κορυφαία έκδοση Shine, έχει επιπλέον σύστημα πλοήγησης NAC 3D με έγχρωμη οθόνη, κάμερα οπισθοπορείας, εμπρός αισθητήρες παρκαρίσματος, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες, ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέφτη, σκούρα πίσω πλευρικά τζάμια, αναβαθμισμένο διάκοσμο και τροχούς 17 ιντσών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Citroën C3 Aircross 1.6 BlueHDi 100

Το νέο C4 Cactus βρίσκεται ήδη στο δίκτυο της εταιρείας σε όλη τη χώρα, για να το δείτε από κοντά και να το οδηγήσετε, ενώ στα αρχεία που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο, τον εξοπλισμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube