Από 51.150 ευρώ η νέα Jaguar XE

Από 51.150 ευρώ η νέα Jaguar XE

Ανακοινώθηκαν οι τιμές και οι εκδόσεις του νέου βρετανικού σπορ σεντάν.

Ξεκίνησε και στην ελληνική αγορά η διάθεση του νέου πολυτελούς οικογενειακού της Jaguar, της XE.

Η γκάμα κινητήρων αποτελείται προς το παρόν από πέντε εκδόσεις, δύο πετρελαίου και τρεις βενζίνης. Οι δύο εκδόσεις πετρελαίου ανήκουν στην οικογένεια κινητήρων Ingenium και είναι τετρακύλινδροι δύο λίτρων. Ο βασικός αποδίδει 163 ίππους και ο αμέσως ισχυρότερος 180. Και οι δύο κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με 6άρι χειροκίνητο ή με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βασική έκδοση όταν συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο εκπέμπει μόλις 99 gr/km CO2, πράγμα που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη της με ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος diesel έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να απαιτεί αραιή συντήρηση, κάθε 34.000 km ή δύο χρόνια, μειώνοντας έτσι το κόστος χρήσης.

Οι τρεις εκδόσεις κινητήρα βενζίνης που αναδεικνύουν ακόμα πιο πολύ τον σπορ χαρακτήρα της XE αποτελούνται από έναν 2λιτρο τούρμπο άμεσου ψεκασμού με 200 ή 240 ίππους και έναν 3λιτρο supercharged V6 με 340 ίππους, και εφοδιάζονται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο.



Πέρα από τις πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, τα επίπεδα εξοπλισμού είναι πέντε, Pure, Prestige, R-Sport, Portfolio, και S, με τα τέσσερα πρώτα να συνδυάζονται με τους δίλιτρους κινητήρες και το S μόνο με τον 3λιτρο V6. Από το βασικό κιόλας επίπεδο συναντάμε πλήρη εξοπλισμό που περιλαμβάνει εφτά αερόσακους, ESP, JaguarDrive Control με τέσσερα προγράμματα (Dynamic, Winter, Eco και Normal), Hill Launch Assist, Torque Vectoring System, Jaguar Smart Key με keyless entry, σύστημα Intelligent Stop/Start, ηλεκτρικό χειρόφρενο, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, τιμόνι με δερμάτινη επένδυση, InControl Touch με οθόνη αφής 8” και δυνατότητα σύνδεσης με τηλεφώνο και αναπαραγωγή μουσικής μέσω Bluetooth streaming, θύρες σύνδεσης USB/Aux και iPod, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέφτες, Jaguar Sound System 80W με 8 ηχεία και 4κάναλο ενισχυτή και ζάντες αλουμινίου 17”.

Οι τιμές της ξεκινούν από τα 51.150 ευρώ για την 2λιτρη Ingenium με τους 163 ίππους και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, πάντα σε συνδυασμό με το όφελος απόσυρσης.

Οι τιμές στον πίνακα δεν περιλαμβάνουν το όφελος απόσυρσης.

[Πηγή: Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube