Αντίο Scirocco… [+video]

Αντίο Scirocco… [+video]

H VW σταμάτησε σιωπηρά την παραγωγή του τρίθυρου κουπέ της.

Το Scirocco παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Γενεύης το 2008 και πήρε διθυραμβικές κριτικές, τόσο για την εμφάνιση όσο και για τη σπορ συμπεριφορά του.

Παρ’ όλα αυτά, η δημοτικότητά του ξέφτισε με τα χρόνια. Ενώ το 2009 οι πωλήσεις του στην Ευρώπη κορυφώθηκαν στα 45.248 αυτοκίνητα, πέρσι είχαν πέσει στις μόλις 10.752 μονάδες, παρά την ελαφριά ανανέωση που δέχτηκε το μοντέλο το 2014.

Πέρα από την ξεχωριστή του εμφάνιση με τους έντονους «γοφούς» που αντιγράφηκαν ευρέως, το Scirocco είχε και μια σειρά από δυνατούς κινητήρες τούρμπο βενζίνης, από τον 1.4 TSI των 125 ίππων μέχρι τον 2.0 TSI του Golf GTI με τους 220 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το VW Scirocco 2.0 TSI GTS

Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας ήταν όμως το σπορ Scirocco R, με μια έκδοση 280 ίππων του 2λιτρου TSI, αλλά με μπροστινή κίνηση και όχι το σύστημα 4MOTION του αντίστοιχου Golf R. Ήταν ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο, όχι μόνο στην ευθεία (0-100 km/h σε μόλις 5,5”), αλλά και στις στροφές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στα Μέγαρα με VW Scirocco R, Opel Astra OPC, Ford Focus ST [video]

Η VW δεν έχει ανακοινώσει σχέδια αντικατάστασης του Scirocco, αλλά κυκλοφορούν φήμες για ένα αντίστοιχο ηλεκτρικό μοντέλο βασισμένο στην πλατφόρμα ΜΕΒ, με άγνωστη χρονολογία παρουσίασης. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο VW Scirocco θα είναι ηλεκτρικό με 300 PS

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube