Ανακοινώθηκαν οι τιμές του Volvo V40 Cross Country

Ανακοινώθηκαν οι τιμές του Volvo V40 Cross Country

Ξεκίνησε και στην χώρα μας η διάθεση των εκδόσεων Cross Country για το πολυτελές μικρό οικογενειακό V40 της σουηδικής φίρμας.

Ξεχωρίζει από τις πλαστικές ποδιές, τους νέους προφυλακτήρες, τις ράγες οροφής και φυσικά την σηκωμένη κατά 4 πόντους ανάρτηση. Έτσι αποκτά μια πιο άγρια και περιπετειώδη εμφάνιση, ενώ μπορεί να κινηθεί και σε βατούς χωματόδρομους. Και αν η εμφάνιση του σας προϊδεάζει για ακόμα πιο σκληρές συνθήκες κίνησης (χιόνια, λάσπη κ.α.), τότε θα πρέπει να καταφύγετε στην έκδοση κινητήρα T5 που προσφέρεται αποκλειστικά με τετρακίνηση AWD. Όλες οι άλλες εκδόσεις κινητήρα είναι δικίνητες.
Οι κινητήρες με τους οποίους μπορεί να εφοδιαστεί είναι πέντε, δύο βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Ο βασικός βενζινοκινητήρας είναι ο 1.6 Τ4 των 180 ίππων και ακολουθεί ο κορυφαίος της γκάμας 2.5 T5 των 254 ίππων που συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, ο βασικός είναι ο 1.6 D2 των 115 ίππων και ακολουθεί ο 2λιτρος D3 και D4 με απόδοση 150 και 177 ίππους αντίστοιχα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο 1.6 D2 απαλλάσσεται και από ετήσια τέλη κυκλοφορίας (99 gr/km CO2), αλλά δεν μπορεί να συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο όπως όλες οι άλλες εκδόσεις.
Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι τέσσερα, Optimum, Kinetic, Momentum και Summum, με την βασική αλλά πλούσια Optimum να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αερόσακο πεζών, City Safety 2ης γενιάς και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες.
Το νέο Volvo V40 Cross Country (οδηγούμε το D3 εδώ) θα βρίσκεται στις εκθέσεις της Volvo Car Hellas από τις 11 Φεβρουαρίου, με την τιμή για τα πετρελαιοκίνητα D2, D3 και D4 να έχει καθοριστεί στα 23.220, 27.500 και 30.710 ευρώ αντίστοιχα, ενώ για τα βενζινοκίνητα T4 και Τ5 η τιμή είναι 24.070 και 35.200 ευρώ αντίστοιχα. Οι τιμές, πλην της T5, περιλαμβάνουν όφελος απόσυρσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube