Ανάκληση Toyota

Ανάκληση Toyota

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αερόσακου οδηγού αυτοκινήτων Toyota Corolla.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων Toyota Corolla.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 17.189 οχήματα, παραγωγής από το Νοέμβριο 2001 έως τον Ιούνιο 2004.

Στα εμπλεκόμενα οχήματα που είναι εφοδιασμένα µε αερόσακο οδηγού, υπάρχει το ενδεχόμενο η πυκνότητα του προωθητικού αερίου στον πυροκροτητή του αερόσακου να μειωθεί με το πέρασμα του χρόνου, σαν αποτέλεσμα της εναλλαγής υψηλών - χαμηλών θερμοκρασιών και της υγρασίας μεταξύ του αερίου και του σφραγισμένου περιβλήματος. Εάν αυτό συμβεί, τότε ενδέχεται να υπάρξει ρήξη στο φορέα του πυροκροτητή κατά τη διαδικασία εκτόνωσης του αερόσακου. Η Toyota αποφάσισε προληπτικά να προβεί στην ανάκληση των συγκεκριμένων οχημάτων.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος / αντικατάσταση του αερόσακου οδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πµ έως 05:00µµ).

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Καταναλωτή]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube