Ανάκληση Toyota

Ανάκληση Toyota

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου του πυροκροτητή του αερόσακου συνοδηγού αυτοκινήτων Toyota Auris και Corolla.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων Toyota Auris και Corolla.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 11.768 οχήματα, παραγωγής από τον Οκτώβριο 2006 έως τον Σεπτέμβριο 2012.

Τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εξοπλισμένα με αερόσακο συνοδηγού μονού σταδίου και έχουν συμπεριληφθεί στο παρελθόν στην καμπάνια του πυροκροτητή του αερόσακου συνοδηγού ΤΑΚΑΤΑ. Στα αυτοκίνητα που ήδη έχει εκτελεστεί η καμπάνια ανάκλησης υπάρχει το ενδεχόμενο, λόγω διαφορετικού σχεδιασμού και διάταξης του νέου ανταλλακτικού, ο πυροκροτητής του αερόσακου συνοδηγού, που αντικαταστάθηκε, να έχει τοποθετηθεί με ανάποδη κατεύθυνση. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει, λόγω μη ικανοποιητικής εφαρμογής του πυροκροτητή στον αερόσακο, στη διαρροή αερίων κατά την εκτόνωση του πυροκροτητή. Εάν αυτό συμβεί, ο αερόσακος του συνοδηγού ενδέχεται να μην εκτονωθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, αυξάνοντας τις πιθανότητες τραυματισμού σε περίπτωση ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

Toyota Corolla 2007

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube