Ανάκληση Subaru

Ανάκληση Subaru

Ανάκληση αυτοκινήτων Subaru Legacy, Impreza και Forester.

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΠΛΕΙΑ∆ΕΣ MOTORS Α.Ε., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί τις κάτωθι ανακλήσεις:

1. Ανάκληση αυτοκινήτων Subaru Legacy (τύπος ΒΜ/ΒR), Impreza (τύπος G3) και Forester (τύπος SH). Η ανάκληση αφορά σε 741 οχήματα, μοντέλα ετών 2010 – 2011 (Legacy), 2008 – 2011 (Impreza) και 2009 – 2010 (Forester), στα οποία ενδέχεται τα σημεία επαφής του ρελέ βοηθητικής αντλίας αέρα να κολλήσουν, επιτρέποντας την συνεχή λειτουργία της βοηθητικής αντλίας αέρα και να ανάψει η ενδεικτική λυχνία. Η βοηθητική αντλία αέρα ενδέχεται να λιώσει και/ή υπάρχει έντονη οσμή ή καπνός. Στη συνέχεια, σε περίπτωση μη διακοπής της παροχής ρεύματος, υπάρχει πιθανός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

2. Ανάκληση αυτοκινήτων Subaru Legacy (τύπος ΒΜ/ΒR). Η ανάκληση αφορά σε 258 οχήματα, μοντέλα ετών 2010 - 2012, στα οποία ενδέχεται στο κάτω κάλυμμα του μοτέρ των εμπρόσθιων υαλοκαθαριστήρων να υπάρξει παρεμβολή μεταξύ του συνδέσμου του ρελέ με την ελικοειδή τροχαλία, προκαλώντας την υπερθέρμανση αυτού του εξαρτήματος. Το εξάρτημα θα μπορούσε να λιώσει και να αποτελέσει κίνδυνο πυρκαγιάς.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Subaru της εταιρείας ΠΛΕΙΑ∆ΕΣ MOTORS Α.Ε. για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Τεχνικής Εξυπηρέτησης της εταιρείας ΠΛΕΙΑ∆ΕΣ MOTORS Α.Ε. στο τηλ. 210 6803390 από 09.00 - 17.00 καθημερινά.

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube