Ανάκληση Mercedes-Benz

Ανάκληση Mercedes-Benz

Πρόγραμμα ανάκλησης Mercedes-Benz A, B, CLA και GLA-Class για αντικατάσταση των σωλήνων υποπίεσης στον ενισχυτή δύναμης πέδησης.

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης επιβατικών οχημάτων Mercedes-Benz A, B, CLA, GLA-Class (W 176, 246, 117, 156 αντίστοιχα).

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 1.046 οχήματα, παραγωγής ετών 2011 έως 2013. Στα εμπλεκόμενα οχήματα ενδεχομένως να σπάσει ένας σύνδεσμος του σωλήνα υποπίεσης της υποβοήθησης πέδησης και λόγω αυτού να μην μπορεί να τροφοδοτηθεί το σύστημα υποβοήθησης πέδησης με υποπίεση. Στην περίπτωση αυτή θα μειωνόταν η υποβοήθηση πεδητικής ισχύος και θα επαρκούσε για 2-4 ενεργοποιήσεις του φρένου. Κατόπιν, η υποπίεση στην υποβοήθηση πέδησης θα έφθινε και δεν θα ήταν πλέον διαθέσιμη. Ως συνέπεια θα πρέπει το πεντάλ φρένου να πατηθεί με μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να παρουσιαστεί στον οδηγό απροειδοποίητα και να αυξανόταν αναλόγως των συνθηκών κυκλοφορίας ο δυνητικός κίνδυνος ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το ανωτέρω θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να γίνει αντικατάσταση των σωλήνων υποπίεσης στον ενισχυτή δύναμης πέδησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στο τηλέφωνο 800 11 76000.

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube